Oudejaarsfeestbus: gratis tickets

Tijdens oudejaarsnacht brengen de chauffeurs van De Lijn je veilig en gratis naar je bestemming en weer thuis. Zeven tramlijnen en tweeëntwintig buslijnen blijven de hele nacht van oud naar nieuw rijden. Het ticket ontvang je dit jaar via sms. Je hoeft dus niet meer naar het gemeentehuis of de bib om je ticket op te halen.

Gebruik het registratieportaal

Dankzij de steun van je gemeentebestuur kan je ook dit jaar gratis gebruikmaken van alle feestbussen en -trams van oud op nieuw. Dat kan via het registratieplatform van De Lijn vanaf 1 december. Klik hiervoor op deze link. Na registratie krijg je een e-mail van De Lijn met de instructies voor de activatie van jouw sms-oudejaarsticket. Je kan tot maximum vier gezinsleden registreren onder één gsm-nummer. Belangrijk is wel dat iedereen alle verplaatsingen samen maakt. Elke reiziger moet namelijk over een geldig vervoerbewijs beschikken.

Het sms-ticket is geldig van 31 december 2018 om 18 u. tot 1 januari 2019 om 23.59 u. Je mag dan zo veel verplaatsingen maken als je wil. Je activeert je ticket door EVENT te sturen naar 4884 tijdens oudjaar voor je op de bus of tram stapt. Per sms-ticket wordt er een kost van 0,15 euro aangerekend door je provider. 

Kostprijs?

Wommelgem kreeg 255 tickets toegewezen. Wanneer dat aantal is overschreden, moet je 4 euro (+ 0,15 euro providerkost) betalen. Wens je niét te registreren dan kan je terecht in de Lijnwinkels of bij de chauffeur om je ticket aan te kopen. Kostprijs: 4 euro of 4,15 euro (inclusief providerkost) voor een sms-ticket via EVENT naar 4884.