Op vakantie? Vermijd inbraak tijdens je afwezigheid

Gepubliceerd op maandag 24 juni 2019 15.28 u.
Terwijl velen tijdens de zomermaanden het rustiger aan doen, zijn deze maanden voor inbrekers juist de meest actieve. Vraag vakantietoezicht aan bij politie MINOS en maak de kans op een onaangename thuiskomst kleiner.

Je kan het toezicht online aanvragen via www.police-on-web.be of via www.politieminos.be. Wil je weten hoe veilig je woning is? Een diefstalpreventieadviseur maakt gratis een veiligheidsdiagnose van je huis. Voor Wommelgem contacteer je daarvoor politie MINOS in Mortsel via tel. 03-451 98 55.

Extra tips tegen inbraak

  • Geef de indruk dat je huis bewoond is, vooral ’s avonds. Plaats bijvoorbeeld tijdschakelaars op een aantal lampen, schakel de buitenverlichting in en vraag aan de buren om hun wagen af en toe op jouw oprit te parkeren. De buren kunnen bovendien mee een oogje in het zeil houden.

  • Stop thuisleveringen van bijvoorbeeld de bakker en krantenwinkel en laat je brievenbus regelmatig leegmaken. Je kan je post ook laten bewaren of doorsturen door de doorzenddienst van b-post.

  • Maak gebruik van de bestaande beveiliging zoals rolluiken, sloten, alarm … en sluit steeds ramen en deuren (met de sleutel) af. Leg geen sleutels op typische plaatsen zoals onder de mat.

  • Laat geen voorwerpen zoals een hamer of ladder rondslingeren aan je woning. Dat zijn nuttige instrumenten voor een inbreker. Schenk daarom ook aandacht aan de beveiliging van tuinhuizen en bergingen. Daar ligt vaak ook zeer bruikbaar materiaal.

  • Spreek geen bericht in op je voicemail zoals: ‘wij zijn op vakantie tot ...’ , kleef geen briefjes op deur of raam met deze boodschap en wees voorzichtig met berichten/foto’s op sociale media. Je vakantiefoto’s deel je dus best pas nadat je terug thuis bent.

Meer info?

www.politieminos.be