Onderhoud voetpad voor je deur

Wat

Misschien wist je het nog niet, maar het hele jaar door ben je verantwoordelijk voor het onderhoud van het voetpad voor je deur. Niet enkel op het moment dat er sneeuw geruimd moet worden dus.

Ben je eigenaar van een onbebouwd perceel? Ook daar ben je verantwoordelijk voor het voetpad. Het is de bedoeling dat je er zelf voor zorgt dat het onkruid zonder het gebruik van pesticiden binnen de perken blijft, want dat is al een tijd verboden. Woon je in een appartement, dan is de bewoner van de benedenverdieping verantwoordelijk voor het onderhoud van het
voetpad. Tenzij je dat onderling anders beslist.

Hou verkeersborden zichtbaar

Heb je een tuin die grenst aan het voetpad, fietspad of de rijbaan, zorg dan dat er geen overhangende beplanting is. Dit is hinderlijk en kan zelfs gevaarlijk zijn. Denk maar aan verkeersborden die door overhangende beplanting niet goed leesbaar meer zijn. Hindert een struik of boom op openbaar domein het zicht op een verkeersbord? Neem dan gerust contact op met de dienst openbare werken en mobiliteit via 03-355 50 50 of vul de meldingskaart in (klik hier)