Omleidingen door riolerings-en wegenwerken Kromstraat

Gepubliceerd op donderdag 30 december 2021 9.53 u.
Vanaf dinsdag 11 januari starten de ingrijpende riolerings- en wegenwerken in de Kromstraat in Ranst. Daardoor zal de Kromstraat voor lange tijd worden afgesloten. Plaatselijk en doorgaand verkeer wordt omgeleid.

De gemeente Wommelgem en Aquafin willen je hierover graag informeren omdat de omleiding richting Ranst over de Herentalsebaan in Wommelgem loopt. De hele duur van de werken wordt de Herentalsebaan eenrichtingsverkeer vanaf het kruispunt met de Vremdesteenweg.

We zijn ons ervan bewust dat dit in de straat tot meer verkeer zal leiden. Daarom zullen we de omleiding regelmatig evalueren en maatregelen nemen als die nodig blijken.

Gemotoriseerd verkeer

Het verkeer naar Ranst volgt de Herentalsebaan Wommelgem (eenrichtingsverkeer), Herentalsebaan Ranst (eenrichtingsverkeer) en Ranstsesteenweg.

Het verkeer naar Wommelgem rijdt langs de Kastanjelaan, Boerenkrijglaan en Schawijkstraat. In de Schawijkstraat geldt eenrichtingsverkeer vanaf de Boerenkrijglaan richting Kromstraat.

Fietsers

Fietsers rijden in beide richtingen van de N116 (Kromstraat) naar de Profeetstraat, Sint-Antoniusstraat en Herentalsebaan.

Openbaar vervoer

De Lijn zal haar traject aanpassen en tijdelijke haltes voorzien. De vervoersmaatschappij informeert de reizigers aan de betrokken haltes en verwijst ze door naar de tijdelijke stopplaatsen. Meer informatie op www.delijn.be.

Deze omleiding geldt tot het einde van de zomer 2022. Daarna gaan de werken in de Kromstraat een nieuwe fase in en wordt de omleiding aangepast. We informeren je dan opnieuw.

Meer info?

Bekijk het dossier van deze werken op de site van Aquafin.