Omleiding tijdens afsluiting kruispunt

Wat

Tijdens deze werken geldt een ruime omleiding voor auto-en vrachtverkeer en een lokale omleiding voor fietsers en voetgangers. We vragen met aandrang om deze aangeduide route te volgen. Zo creëren we voor iedereen de meest veilige verkeerssituatie.

Auto- en vrachtverkeer: volg de omleiding

De omleiding is dezelfde als tijdens de eerste fases van de werken in het voorjaar. Verkeer van en naar het centrum volgt vanaf 6 augustus de omleiding langs de Herentalsebaan; verkeer van en naar industriezone Noord volgt de omleiding via de Uilenbaan.

We vragen met aandrang dat iedereen de geldende omleiding respecteert. Verkeer via sluipwegen is immers zeer gevaarlijk voor de omwonenden en de zwakke weggebruikers.¬†Tijdens de duur van de werken geldt in de volledige Fortbaan daarom een snelheidsbeperking van 50 km/u. We houden ook de situatie in de Dasstraat¬†en de Ternesselei (tot Terstraetenweg) goed in het oog. Indien de buurt veel overlast ervaart, stellen we éénrichtingsverkeer en een snelheidsbeperking van 30 km/u in.

Fietsers:

Sinds vrijdag 6 december worden fietsers omgeleid. Om ongevallen te vermijden tijdens het gieten van de betonnen boordstenen van de rijbaan en schade aan de nieuwe boordstenen te vermijden kunnen fietsers niet meer langs de werf rijden. Zij zullen de aangeduide route moeten volgen.

Omleiding vanuit de fietstunnel richting Ternesselei: kom je uit de fietstunnel dan rijd je over de parking aan de wok naar de Oude Baan, door de Van Tichelenlei, de Kandonklaan, de Fortbaan, de Rooseweg en de Moffenhoeven naar de Rollebeekstraat en zo verder richting de Ternesselei. Richting de fietstunnel leg je dezelfde weg andersom af.

Omleiding richting de Autolei: vanuit de Ternesselei rijd je langst de Guddegemstraat, de Nijverheidsstraat, de Doornaardstraat, de Uilenbaan en de Draaiboomstraat.

Voetgangers: tijdelijke route rond de werfzone

Voetgangers mogen over de werfzone wandelen mits ze goed uitkijken natuurlijk. Het is en blijft wel een werfzone dus door natte weersomstandigheden bijvoorbeeld kan de ondergrond er niet altijd goed bij liggen.

Openbaar vervoer: aangepaste haltes

Buslijn 421 volgt tijdens de werken een omleiding. De haltes ter hoogte van het kruispunt worden niet bediend. De overige haltes in de Ternesselei (ter hoogte van de Guddegemstraat, Rollebeekstraat en Echelveldstraat) worden in beide richtingen bediend. De bus volgt een omleiding langs de Doornaardstraat, waar ook twee tijdelijke haltes geplaatst zullen worden (in beide richtingen). Om de bus veilig te laten draaien, zal er op bepaalde plaatsen in de Doornaardstraat een parkeerverbod ingesteld worden. Richting Berchem komt er ook opnieuw een extra halte in de Draaiboomstraat.