Vacature: Projectcoördinator Openbare Werken (B1-B3)

Gepubliceerd op woensdag 5 juni 2024 8.30 u.
Onmiddellijke indiensttreding / voltijds / onbepaalde duur / B1-B3

Bouw mee aan het Wommelgem van morgen: word projectcoördinator openbare werken

Lokaal Bestuur Wommelgem zoekt een voltijdse projectcoördinator voor de uitwerking en opvolging van projecten openbare werken. Jij wordt de spilfiguur die onze plannen in concrete realisaties omzet.

Ben je een gedreven planner, heb je talent voor coördineren, en ben je een echte initiatiefnemer en liggen openbaar domein, mobiliteit en lokale economie binnen je interesseveld? Bouw mee aan de toekomst van Wommelgem en coördineer de werken aan de openbare wegen, riolering en fiets- en voetpaden in onze gemeente.

Hiervoor zet jij je talenten in

Als lokaal bestuur ontwikkelen we Wommelgem tot een moderne samenleving waar het aangenaam wonen en werken is voor onze 13.000 inwoners én onze lokale ondernemers.

Jij maakt in deze missie het verschil. Als projectcoördinator Openbare Werken werk je mee aan projecten die een zichtbare impact hebben op de leefbaarheid van Wommelgem. Binnen de afdeling Grondgebied en meer specifiek binnen de dienst openbare werken, mobiliteit en lokale economie ben jij mee verantwoordelijk voor de planning, uitvoering en opvolging van alle infrastructuur- en onderhoudswerken, die zowel in eigen beheer als door derden worden uitgevoerd. Je zet mee een modern mobiliteitsbeleid en duurzaam detailhandelsbeleid uit.

Het is een afwisselende en uitdagende job waarbij kwaliteit en klantgerichtheid naar de burger toe centraal staat. Je slaat de brug tussen het beleid en de uitvoering en werkt nauw samen met je collega’s van de dienst mobiliteiten openbare werken en lokale economie. Ook de collega’s van andere diensten en externe partners behoren al snel tot je netwerk.

Je takenpakket bestaat uit verschillende aspecten:

 • Je coördineert het volledige proces, van het advies over uitbesteding tot de oplevering en evaluatie van het project. Dit omvat zowel de operationele uitwerking, als de administratieve afhandeling van het dossier.
 • Je maakt lastenboeken voor projecten, samen met studiebureaus en architecten, en bewaakt de kwaliteit van de geleverde werken door projectoverleg
 • Je beheert de budgetten en bent aanpreekpunt voor interne en externe partners
 • Je draagt op een positieve manier de realisaties op gebied van openbaar domein, uit, zowel via inwonersparticipatie, rapportage aan het bestuur, als in de relaties met andere overheden en partners.
 • Je formuleert beleidsadviezen op basis van een analyse van de noden en knelpunten inzake openbaar domein

Dit ben jij

 • Je hebt een bachelorsdiploma of gelijkgesteld of een graduaatsdiploma
 • Leergierig: Ervaring met projectwerking (al dan niet) binnen openbare werken is een meerwaarde, maar we zijn vooral op zoek naar een initiatiefnemer en bruggenbouwer die zin heeft om zich in deze boeiende materie in te werken. Je hebt zin om te groeien en bij te leren
 • Analytisch: Je maakt analyses van complexe vraagstukken.
 • Planmatig: Je plant en organiseert je werk effectief.
 • Communiceren: je communiceert vlot met verschillende doelgroepen
 • Teamplayer: Je stimuleert samenwerking binnen werk- of projectgroepen of tussen partners.
 • Initiatiefrijk: Je neemt initiatieven om op gebeurtenissen of ontwikkelingen te anticiperen.

Dit mag je van ons verwachten

Je komt terecht in een dynamische omgeving waar een afwisselend takenpakket op jou ligt te wachten. Het takenpakket biedt verantwoordelijkheden en variatie. Je geniet van verschillende sociale voordelen, een ruim en persoonlijk opleidingsprogramma, en een gunstige vakantieregeling en flexibel werkrooster. Je relevante ervaring wordt onbeperkt meegenomen. Neem gerust het initiatief en ontplooi jezelf maximaal. Op jouw vraag kunnen we een loonsimulatie bezorgen.

Bekijk hier je salaris en voordelen.

Word jij onze nieuwe collega?

Laat ten laatste 23 juni 2024 van je horen en stuur je CV en motivatiebrief, samen met een kopie van je diploma en een recent attest van goed gedrag (max. 3 maanden oud):

 • online via wommelgem.be/vacatures
 • per e-mail naar sollicitatie@wommelgem.be,
 • per brief naar Handboogstraat 36, 2160 Wommelgem t.a.v. Shirley De Zitter
 • of kom hem persoonlijk overhandigen aan het onthaal (Handboogstraat 36)
 • Vermeld als onderwerp: “Sollicitatie Projectcoördinator Openbare Werken”

Solliciteer hier

Selectieprocedure?

 • Het schriftelijke deel zal doorgaan middels een thuisopdracht. Je ontvangt de opdracht op 28 juni 2024 om op 09u00 en moet deze ten laatste op 30 juni 2024 om 23u59 terugsturen. (reken 3u om je opdracht te maken)
 • Als je hiervoor slaagt, word je uitgenodigd voor een mondeling gesprek dat zal doorgaan op 5 juli 2024 tussen 09u00 en 12u30. Indien deze datum niet zou passen wegens vakantie, geef ons dan zeker een seintje.
 • Hou dus je mailbox in de gaten en zorg er voor dat je je kunt vrijmaken tussen 28 juni en 30 juni (thuisopdracht) en op 5 juli (mondeling) 2024.
 • Datum indiensttreding te bespreken.

Tewerkstellingsplaats: Kaakstraat 2, 2160 Wommelgem

Wil je meer weten of vraag jij je af of je in dit profiel past?  

Ga eens op de koffie met Nathalie Van Tassel, afdelingshoofd Grondgebied.

Contacteer alvast team Personeel&Ontwikkeling:

03 355 50 50 - sollicitatie@wommelgem.be – www.wommelgem.be