Vacature: Diensthoofd Bib, cultuur & erfgoed (m/v/x)

Gepubliceerd op dinsdag 21 juni 2022 9 u.
Onmiddellijke indiensttreding / voltijds contract / B1-B3 / werfreserve van 2 jaar

Wommelgem, met meer dan 13.000 inwoners, is een dorp in de rand van Antwerpen. Ondanks onze kleine schaal, zijn we erg ambitieus en willen we van ons lokaal bestuur een sterk merk maken door de gemeente te ontwikkelen tot een moderne samenleving met behoud van een warm dorp waar de burger centraal staat en het aangenaam wonen is op mensenmaat. Wil je meewerken aan een sterke organisatie?

Over de job

Heb je interesse in cultuur in al zijn facetten: het ondersteunen van het verenigingsleven, het helpen uitbouwen van een laagdrempelige en toegankelijke bibliotheek, het behartigen van roerend en onroerend erfgoed en het promoten van toerisme in Wommelgem? Vind je het een uitdaging om je te engageren en het culturele leven in Wommelgem verder te helpen uitbouwen? Heb je kennis van projectwerking, leidinggevende competenties en heb je zin voor initiatief en verantwoordelijkheid? Dan ben jij die gedreven en enthousiaste medewerker die we zoeken!

We geven je een greep uit jouw interessante takenpakket:

 • Garanderen van een continue en kwalitatieve werking van de gemeentelijke bibliotheek en haar dienstverlening naar de burger toe.
 • Het uitbouwen van kwaliteitsvol cultuur- en erfgoed beleid met focus op Fort 2
 • De uitwerken van een toekomstvisie voor de bibliotheek
 • Coördinatie en leiding van het bibliotheekteam, inclusief vrijwilligers.
 • Ondersteuning bieden aan de cultuurverenigingen
 • Voorbereiden, organiseren en coördineren van cultuur gerelateerde projecten en evenementen

Over jou

Je hebt een bachelorsdiploma en hebt interesse in cultuur. Ervaring in cultuur- of bibliotheeksector en/of leidinggevende ervaring is een pluspunt. Je slaagt voor de schriftelijke en mondelinge selectieproeven.

Contract en verloning

Je krijgt een voltijds contract van bepaalde duur en een aantrekkelijk verloning op niveau B1-B3. Je ontvangt ook maaltijdcheques van €8 per voltijds gewerkte dag en een fietsvergoeding van €0,24/km.

Wie ben jij?

 • Planmatig & organisatorisch: Je coördineert het eigen werk en dat van anderen
 • Coach: Je ondersteunt anderen bij de ontwikkeling van vaardigheden
 • Visie: Je plaatst feiten in een ruime context en ontwikkelt een toekomstgericht beleid
 • Communicator: Je communiceert vlot met verschillende doelgroepen
 • Delegerend: Je geeft taken en verantwoordelijkheden door, rekening houdend met de competenties, interesses, ambities en ontwikkeling van medewerkers en volgt de gedelegeerde taken op

Wat bieden wij jou?

Je komt terecht in een dynamische omgeving waar een afwisselend takenpakket op jou ligt te wachten. We bieden je dan ook een verantwoordelijke en gevarieerde functie waarbij je initiatief kan nemen en jezelf kan ontplooien. Je geniet van verschillende sociale voordelen, een opleidingsprogramma op maat en een gunstige vakantieregeling.

Jouw relevante ervaring wordt onbeperkt meegenomen.

Er wordt een wervingsreserve aangelegd met een geldigheidsduur van twee jaar.

Word jij onze nieuwe collega?

Laat van je horen en stuur je CV en motivatiebrief, samen met een kopie van je diploma en een recent attest van goed gedrag (max. 3 maanden oud) per e-mail naar sollicitatie@wommelgem.be, of kom ze persoonlijk overhandigen op ten laatste 24 juli 2022.

De schriftelijke proef zal georganiseerd worden op 1 augustus 2022, waarvoor je de tijd krijgt tot10 augustus om deze in te dienen. Indien je slaagt voor deze selectie, zal je uitgenodigd worden om deel te nemen aan de mondelinge proef die zal doorgaan op 30 augustus 2022 in de voormiddag.

Nadien zal een assessment georganiseerd worden voor de geslaagden om je leidinggevende skills te toetsen.

Vermeld als onderwerp: “Sollicitatie Diensthoofd Bibliotheek & Cultuur”

Tewerkstellingsplaats: Welkomstraat 32 en Brieleke 16, 2160 Wommelgem

Meer info? 03 355 50 50 - sollicitatie@wommelgem.be – www.wommelgem.be