Vacature: projectcoördinator mobiliteit en lokale economie (m-v-x)

Gepubliceerd op donderdag 2 september 2021 10 u.
Droom jij van een job vol autonomie en afwisseling? Lokaal Bestuur Wommelgem is op zoek naar een projectcoördinator voor de beleidsdomeinen mobiliteit en lokale economie. Het gaat om een voltijds contract met onmiddellijke indiensttreding (B1-B3) m-v-x. We leggen een werfreserve aan van twee jaar.

Over de job

Wommelgem is een dorp in de rand van Antwerpen met ongeveer 13.000 inwoners en een bruisend bedrijfsleven. Elke dag pendelen bovendien duizenden werknemers van en naar onze gemeente. Als lokaal bestuur is het onze taak om Wommelgem te ontwikkelen tot een moderne samenleving waar het aangenaam wonen en werken is.

Jij stuurt projecten aan waarbij je samen met experts, omwonenden en politici zoekt naar de juiste oplossing op vraagstukken binnen het domein van mobiliteit en lokale economie. Samen met je collega’s vorm je binnen de afdeling Grondgebied een hecht team dat vragen van inwoners behandelt, projecten opvolgt en andere overheden adviseert. Ervaring in deze domeinen is een meerwaarde maar belangrijker is dat je zin hebt om deze materie dankzij de persoonlijke opleiding beter te leren kennen.

Je takenpakket bestaat uit verschillende aspecten:

 • Je bent de manager van het volledige projectplan (vb. de veiligheid rond een schoolomgeving verhogen). Je stelt je plan op en stuurt het volgens de noden van het project bij. Je bewaakt de kwaliteit van elke fase en houdt daarbij rekening met de budgettaire mogelijkheden, de vooropgestelde timing en de inzet van mensen en middelen. In zulke projecten koppel je overleg en communicatie (met vb. schooldirecties, ouders en omwonenden) aan verkeerstechnische onderbouwing (vb. verkeerstellingen) om de doelstelling te behalen.

 • Je bent de vertegenwoordiger van Wommelgem op overlegfora (vb. Routeplan 2030). Je neemt deel aan het strategisch beleidsoverleg en communiceert het standpunt van de verschillende Wommelgemse actoren. Daarbij bouw je ook een breed netwerk uit om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten en tendensen die invloed kunnen hebben op jouw opdracht.

 • Je formuleert de beleidsvisie in de praktijk. De uitdagingen zijn groot: we willen een modal shift creëren en het centrum van de gemeente een impuls geven dankzij meer detailhandel. Bij deze verweven doelstellingen is het belangrijk dat je beleidsadviezen formuleert op basis van een analyse van de noden en knelpunten (vb. een participatietraject met de inwoners of overleg met de lokale middenstand).

Over jou

Je hebt een bachelordiploma en interesse in de beleidsdomeinen. Ervaring in projectmanagement en mobiliteit of lokale economie is een meerwaarde, maar nog belangrijker is dat je leergierig bent om deze materie te leren kennen.

Contract en verloning

Je krijgt een voltijds contract van onbepaalde duur en een aantrekkelijke verloning op niveau B1-B3, aangevuld met een eindejaarstoelage en vakantiegeld. Je ontvangt ook maaltijdcheques van €8 en een fietsvergoeding van €0,24/km. Sociale voordelen zoals eco- en complimentencheques, alsook een uitgebreide sociale dienst behoren tot de voordelen.

Wie ben jij?

 • Analytisch: je maakt analyses van complexe vraagstukken
 • Planmatig: je plant en organiseert je werk effectief
 • Communiceren: je communiceert vlot met verschillende doelgroepen
 • Teamplayer: je stimuleert samenwerking binnen werkgroepen of projectgroepen
 • Initiatief: je neemt initiatieven om op gebeurtenissen of ontwikkelingen te anticiperen
 • Leergierig: je hebt zin om te groeien en bij te leren

Wat bieden wij jou?

Je komt terecht in een dynamische omgeving waar een afwisselend takenpakket op jou ligt te wachten. We bieden je dan ook een verantwoordelijke en gevarieerde functie waarbij je initiatief kan nemen en jezelf kan ontplooien. Je geniet van verschillende sociale voordelen, een ruim en persoonlijk opleidingsprogramma, en een gunstige vakantieregeling en flexibel werkrooster. Je relevante ervaring wordt onbeperkt meegenomen. Er wordt een wervingsreserve aangelegd met een geldigheidsduur van twee jaar.

Word jij onze nieuwe collega?

Laat van je horen en stuur je CV en motivatiebrief, samen met een kopie van je diploma en een recent attest van goed gedrag (max. 3 maanden oud):

 • per e-mail naar sollicitatie@wommelgem.be,
 • per aangetekende brief naar Kaakstraat 2, 2160 Wommelgem t.a.v. de personeelsdienst
 • of kom ze persoonlijk overhandigen op ten laatste 10 oktober 2021.

Vermeld als onderwerp: “Sollicitatie Projectcoördinator Mobiliteit en Lokale Economie”

Het schriftelijke examen zal doorgaan op 19 oktober 2021 (van 10 tot 16 u.). Indien je daarvoor geslaagd bent, zal je uitgenodigd worden op het mondeling examen dat doorgaat op 4 november 2021.

Tewerkstellingsplaats: Kaakstraat 2, 2160 Wommelgem

Meer info? 03 355 50 50 - sollicitatie@wommelgem.bewww.wommelgem.be/vacatures