Lokaal bestuur zoekt Beleidsconsulent Omgeving (m/v/x)

Gepubliceerd op donderdag 2 september 2021 8.30 u.
Onmiddellijke indiensttreding / voltijds contractueel dienstverband / B1-B3 / m-v-x / werfreserve van 2 jaar. Wil je meewerken aan een duurzaam woon-en milieubeleid voor Wommelgem? We zijn op zoek naar een beleidsconsulent omgeving in voltijds contractueel dienstverband (B1-B3).

Over de job

Wommelgem is een dorp in de rand van Antwerpen met ongeveer 13.000 inwoners. Onze inwoners, bedrijven en middenstand staan niet stil: ze renoveren hun woning, bouwen nieuwe voorzieningen of maken bestaande structuren duurzamer. Als beleidsconsulent omgeving beantwoord je hun vragen over deze projecten en help je hen verder bij mogelijke problemen.

Jouw taken op een rijtje:

 • Je ondersteunt de gemeentelijke omgevingsambtenaar bij het afhandelen van omgevingsaanvragen m.b.t. milieu en ruimtelijke ordening door deze voor te bereiden, alsook af te werken
 • Je informeert en adviseert de interne en externe klanten over richtlijnen inzake milieu
 • Je staat in voor de voorbereiding, opvolging en uitwerking van projecten en dossiers omtrent duurzaamheid
 • Je ontwikkelt procedure en processen inzake milieu en duurzaamheid

Over jou

Je hebt een bachelordiploma en interesse in de beleidsdomeinen. Ervaring in ruimtelijk ordening of milieubeleid vormt een meerwaarde, maar is geen must.

Contract en verloning

Je krijgt een voltijds contract van onbepaalde duur en een aantrekkelijke verloning op niveau B1-B3, aangevuld met een eindejaarstoelage en vakantiegeld. Je ontvangt ook maaltijdcheques van €8 en een fietsvergoeding van €0,24/km. Sociale voordelen zoals eco- en complimentencheques, alsook een uitgebreide sociale dienst behoren tot de voordelen.

Welke eigenschappen heb jij?

 • Analytisch: Je maakt analyses van complexe vraagstukken
 • Planmatig: Je plant en organiseert je werk effectief
 • Communicatief: Je communiceert vlot met verschillende doelgroepen
 • Teamplayer: Je stimuleert de samenwerking binnen werkgroepen of projectgroepen
 • Ondernemend: Je neemt initiatieven om op gebeurtenissen of ontwikkelingen te anticiperen

Wat bieden wij jou?

Je komt terecht in een dynamische omgeving waar een afwisselend takenpakket op jou ligt te wachten. We bieden je dan ook een verantwoordelijke en gevarieerde functie waarbij je initiatief kan nemen en jezelf kan ontplooien. Je geniet van verschillende sociale voordelen, een opleidingsprogramma op maat en een gunstige vakantieregeling. Je relevante ervaring wordt onbeperkt meegenomen. Er wordt een wervingsreserve aangelegd met een geldigheidsduur van twee jaar.

Word je hier enthousiast van? 

Stuur je CV en motivatiebrief, samen met een kopie van je diploma en een recent attest van goed gedrag (max. drie maanden oud):

 • per e-mail naar sollicitatie@wommelgem.be,
 • per aangetekende brief naar Kaakstraat 2, 2160 Wommelgem t.a.v. de personeelsdienst
 • of kom hem persoonlijk overhandigen op ten laatste 3 oktober 2021.

Vermeld als onderwerp: Sollicitatie beleidsconsulent omgeving

Het schriftelijke examen is een thuisopdracht en kan je uitvoeren op 12 oktober (van 10u tot 16u.). Indien je daarvoor geslaagd bent, zal je uitgenodigd worden op het mondeling examen dat doorgaat op 26 oktober 2021.

Tewerkstellingsplaats: Kaakstraat 2, 2160 Wommelgem

Meer info?

tel. 03-355 50 50
sollicitatie@wommelgem.be