Onze nieuwe website: gebruiksvriendelijk en in een fris jasje

Gepubliceerd op woensdag 21 maart 2018 12 u.
De afgelopen maanden werd er achter de schermen hard gewerkt aan deze nieuwe website. De site bevat heel wat nieuwigheden en kreeg een noodzakelijk fris jasje.

Attesten van thuis uit aanvragen

Een aantal attesten uit het Rijksregister kon je al van thuis uit aanvragen en afdrukken via de applicatie ‘Mijn dossier’ van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken. Op onze nieuwe website vind je in het digitaal loket ook een rechtstreekse link naar het document dat je nodig hebt. Eén keer inloggen met de pincode van je e-ID en een huwelijksakte, nationaliteitsakte, adoptieakte of een akte van (voor)naamsverandering wordt naar je mailadres gestuurd. Ook een attest van samenstelling van het gezin of een bewijs van nationaliteit wordt je vliegensvlug toegestuurd.

Premie-aanvragen vanaf nu digitaal

Gemeentelijke premies aanvragen voor je renovatiewerken kan vanaf nu volledig digitaal. De toelage bij de aanleg van hemelwaterputten, infiltratievoorzieningen en groendaken kan je invullen via het formulier in het digitaal loket. Ook wanneer je maatregelen neemt om je energieverbruik te verminderen (zoals de installatie van een condensatieketel met hoog rendement), kan je een toelage aanvragen via het digitaal loket. Zo kan de aanvraag met de meegestuurde bijlagen gemakkelijker behandeld worden. Bij problemen staat de dienst omgeving steeds voor je klaar. Een papieren formulier blijft ook beschikbaar.

Thematische opdeling

De website is opgebouwd aan de hand van vijf hoofdthema’s: ‘Leven & welzijn’, ‘Omgeving’, ‘Ontspannen’, ‘Over Wommelgem’ en ‘Veiligheid & preventie’. Elk uitklapmenu onder het hoofdthema geeft je een duidelijk overzicht en zo vind je snel wat je zoekt. Wil je weten tot welke dienst je je kan richten als je met bepaalde vragen zit? Je kan in het overzicht in één oogopslag zien waarvoor je bij elke dienst terechtkan.

UiT in Wommelgem

Ook de activiteitenkalender zit in een volledig nieuw kleedje. Zoals we in de vorige editie van ‘de Wommelgemnaar’ al aangaven, kunnen alle verenigingen en organisaties die in Wommelgem een cursus, concert of tentoonstelling aanbieden, hun activiteit promoten via UiT in Vlaanderen. Deze activiteitenkalender is ook opgenomen op onze nieuwe website en geeft een mooi overzicht van het vrijetijdsaanbod in Wommelgem.

Aanvraag evenement of buurtfeest volledig digitaal

Op de vorige website bestond de aanvraag voor een evenement, fuif of buurtfeest uit twee stappen: een digitale aanvraag en een apart formulier dat je via mail toegestuurd kreeg. Nu zitten die twee stappen samen in één formulier van het digitaal loket, dat je twee maanden (voor een evenement of fuif) of één maand (voor een buurtfeest) op voorhand indient. Zo is er voldoende tijd om alles administratief in orde te brengen voor jouw evenement.