Nieuwe website voor het Wommelgemse zwerfkattenproject

Gepubliceerd op maandag 12 maart 2018 18.50 u.
Reeds verschillende jaren zetten vrijwilligers hun schouders onder het zwerfkattenproject van de gemeente. Wil je dit project op de voet volgen? Surf dan naar www.zwerfkatwommelgem.be.

Het zwerfkattenproject van de gemeente loopt al enkele jaren. Wanneer een melding binnenloopt, proberen de vrijwilligers de zwerfkatten te vangen en naar de dierenarts te brengen voor sterilisatie of castratie. Wanneer de katten hersteld zijn van deze ingreep, worden ze opnieuw uitgezet in hun vertrouwde omgeving. Bij jonge zwerfkittens lukt het soms om ze sociaal te maken en dan zoeken de vrijwilligers een adoptiegezin voor hen.

Maak melding van zwerfkatten

Merk je zwerfkatten op in je omgeving? Zie je zwangere zwerfkatten of zwerfkittens? Vul zo snel mogelijk de meldingskaart in om de vrijwilligers te verwittigen. Op die manier kunnen we het leed van zwerfkatten in Wommelgem op termijn indijken. Elk jaar worden nog duizenden katjes geëuthanaseerd in de dierenasielen omdat er geen adoptiegezin voor hen gevonden wordt. Andere nestjes kittens worden gedumpt en hebben een moeilijk zwerversbestaan.

Neem je verantwoordelijkheid

Laat ook zeker je eigen huiskat steriliseren of castreren. Dat is nog steeds de juiste beslissing als je een hart voor dieren hebt. Neem dus je verantwoordelijkheid wat je huiskat betreft en voorkom dierenleed.