Nieuwe samenaankoop '1000 bomen': doe mee

Gepubliceerd op dinsdag 28 juni 2022 11.02 u.
Samen met onze gemeente, Regionaal Landschap de Voorkempen en Regionaal Landschap Rivierenland organiseert het IGEAN een groepsaankoop bomen. 

Negen procent van de ruimte in Vlaanderen bestaat uit tuinen. Ze hebben een enorm potentieel in de strijd tegen klimaatverandering en achteruitgang van de biodiversiteit. Jouw tuin, klein of groot, kan een verschil maken voor natuur en klimaat. 

Wij zorgen voor streekeigen plantgoed van lokale kwekers van de hoogste kwaliteit tegen de beste prijs. Solitaire bomen vragen een grote tuin. Heb je die niet, dan kan je een fruitboom planten. Die vraagt minder plaats. Met hun bloesems in het voorjaar help je solitaire bijen en honingbijen. 

Plaats je bestelling en betaling voor 30 september 2022.

Er is een aanbod van vijf inheemse solitaire bomen met een prijs tussen 27 en 41 euro per stuk, en vijf fruitbomen aan 33 euro per stuk.

  • Solitaire bomen: zomereik, zwarte els, lijsterbes, haagbeuk, zoete kers, okkernoot
  • Fruitbomen: appel (James Grieve, Jacques Lebel, Boskoop), kers (Hedelfinger, Bigarreau Napoleon), kriek (Schaarbeekse kriek, Kelleris, gewone noordkriek), peer (conference, Clapp’s Favourite; Dubbel Flip, Beurré Hardy), pruim (Mirabelle de Nancy, Victoria, Reine-Claude d’Oullins)

Voor deze prijs krijg je een boom inclusief steunpaal, boomband en handleiding om de boom te planten.

Praktisch

Je kan jouw boom bestellen via www.regionalelandschappen.be/projecten/1000-bomen 

De bomen kunnen afgehaald worden op zaterdag 26 november in de door jou gekozen afhaallocatie in Aartselaar, Essen, Putte of Schilde.

De bomen zijn 2.5 tot 3 meter lang dus voorzie een aanhangwagen of grote camionette om de bomen te transporteren.

Meer info

Kijk op www.igean.be/1000bomen voor meer info over deze actie