Nieuw: bestrijding processierupsen goedkoper via het lokaal bestuur

Gepubliceerd op woensdag 9 juni 2021 12.57 u.
De bestrijding van processierupsen houdt gezondheidsrisico’s in. Je laat dit dus best door een gespecialiseerde firma uitvoeren. Om je te helpen bij het vinden van een aannemer voor de uitvoering, kan je gebruik maken van de raamovereenkomst van IGEAN waar Lokaal bestuur Wommelgem aan deelneemt.

Processierupsen op privédomein

Je vraagt je bestrijding aan via een formulier op ons digitaal loket. Het lokaal bestuur geeft de opdracht door aan de aannemer. De gemaakte kosten worden volgens bovenstaande tabel door het lokaal bestuur aan jou doorgerekend, waarbij een bijkomende administratieve kost van 10% gerekend wordt. We baseren ons hierbij op het gemeentelijk retributiereglement voor werken uitgevoerd voor rekening van derden

Bij hoogdringendheid volgt de bestrijding binnen één werkdag na de melding. Bij niet hoogdringendheid vindt de bestrijding plaats binnen de vijf werkdagen na de melding. 

Je kan ook zelf rechtstreeks je opdracht doorgeven aan de aannemer, waarbij de aannemer rechtstreeks aan jou factureert, maar dan wordt een bijkomende administratieve kost van 331,54 euro incl. btw per opdracht door de aannemer aangerekend. Contactgegevens van de aannemer zijn te verkrijgen via mow@wommelgem.be

Processierupsen op openbaar domein

Merk je processierupsen in bomen op het openbaar domein? Dan neem je best rechtstreeks contact op met de dienst mobiliteit en openbare werken (mow@wommelgem.be). Onze collega's zorgen dan verder voor de bestrijding.

Melding sluiten

Vaccinatiecampagne voor de brede bevolking van start

Bekijk alle info over de vaccinatiecampagne voor Wommelgem op deze overzichtspagina 

  • Je ontvangt een uitnodiging van het Agentschap Zorg en Gezondheid per brief. Momenteel krijgen de hoogste leeftijdscategorieën hun uitnodiging.
  • Heb je problemen om online een afspraak te maken? Neem contact op met de vaccinatiehelpdesk via het telefoonnummer op je uitnodiging.
  • Heb je geen vervoer naar het vaccinatiedorp? Alle vervoersopties kan je op deze pagina nalezen >>

Bekijk het overzicht van de geldende coronamaatregelen 

Bekijk alle info over de vaccinatiecampagne