Mondmasker op de markt verplicht vanaf 24 juli

Gepubliceerd op donderdag 23 juli 2020 13.04 u.
Mondmaskers zijn vanaf 24 juli verplicht op de Wommelgemse markt. Eerder was het al verplicht voor marktkramers. Enkele agenten van politie MINOS zullen ook mee helpen om alle bezoekers te sensibiliseren. 

Draag je masker correct

Een mondmasker is enkel effectief wanneer je het correct gebruikt en wanneer je ook de regels voor handhygiëne juist opvolgt. Hou ook met een mondmasker voldoende afstand van de andere bezoekers.

Ontsmet je handen vooraleer je het masker opzet en raak het tijdens het bezoek aan de markt niet aan de buitenkant aan. Het masker moet mond én neus bedekken. Zorg dat je het masker ergens kan opbergen als je het nadien nog in een winkel wilt gebruiken of blijf het dragen, ook onderweg. Je mag een masker niet op je kin dragen tussen twee winkelbezoeken door. Zo komt de binnenkant van het masker immers in aanraking met de huid die eerst onbedekt was. Bekijk de afbeelding hier rechts voor meer illustraties over het juiste gebruik van een masker.

Melding sluiten

Samen tegen het coronavirus

Een overzicht van alle maatregelen in Wommelgem

Onze diensten helpen je (van thuis uit) verder

  • Mail je vraag naar de dienst of bel naar het onthaal via tel. 03-355 50 50
  • Gebruik zoveel mogelijk de formulieren van het digitaal loket
  • Dienst burgerzaken werkt enkel op afspraak (en enkel voor dringende documenten)
  • De bib opende opnieuw de deuren, mét voorzorgsmaatregelen
  • De werf, BKO en thuiszorgdienst werken verder met de nodige voorzorgsmaatregelen

Heb je hulp nodig of kan je hulp bieden?

Maak gebruik van ons vrijwilligersnetwerk (vb. voor boodschappen, honden uitlaten, sociaal contact). Lees het artikel (klik hier) voor meer info of via tel. 03-355 50 55.

Naar het digitaal loket