Moffenhoeven onderbroken vanaf 4 november

Gepubliceerd op donderdag 24 oktober 2019 10.05 u.
De werken aan het kruispunt van de Ternesselei met de Nijverheidsstraat en de Van Tichelenlei gingen 6 augustus van start. Net zoals bij de voorbereidende nutswerken werd een uitgezonderd plaatselijk verkeer ingesteld voor de omgeving.

Enkele maanden later hebben we al vele verschillende meldingen van het drukke sluipverkeer via de Rollebeekstraat ontvangen en zijn wij genoodzaakt verder actie te ondernemen.

We willen de veiligheid voor de omwonenden en fietsers garanderen en sluiten daarom de doorgang in de Moffenhoeven af vanaf maandag 4 november. Dat is de meest praktische oplossing die zowel de veiligheid in de omliggende straten verhoogt als de hinder voor de omwonenden tot een minimum beperkt. Het sluipverkeer veroorzaakte op korte tijd al heel wat schade aan de bermen en permanente handhaving door politie MINOS zou immers niet vol te houden zijn.

De Moffenhoeven wordt onderbroken ter hoogte van huisnummer 16 tussen de Rooseweg en de Rollebeekstraat. Op die manier kunnen automobilisten de omleiding niet langer omzeilen en herleiden we het sluipverkeer van de Hoevenstraat naar de Fortbaan hopelijk naar nul.