Melding Selsaetenstraat op 26 januari 2024

Info

Categorie
Verkeersveiligheid
Datum
vrijdag 26 januari 2024
Straat
Selsaetenstraat 50 - 4
Bus
de hele straat!
Status
In behandeling
Omschrijving
Mijn zoon, 12 jaar werd rond 16u bijna van de baan gereden met zijn fiets door een grotere pick up in de selsaetenstraat. Hij kwam helemaal overstuur thuis van school nadat dit gebeurde. Wij wonen zelf in de selsaetenstraat en spijtig genoeg is het niet de eerste keer dat er een soortgelijke situatie gebeurt.
Vele bestuurders weten niet dat het een fietsstraat is en dat ze dus achter de fietsers moeten blijven EN eigenlijk niet sneller dan 30 km mogen rijden.
Ik wil bij deze nog even de veiligheid van de selsaetenstraat aankaarten. De verkeersborden zijn niet voldoende zichtbaar en er is nergens in de straat dat de borden van fietsstraat en/of zone 30 herhaald worden.
Jammer genoeg heb ik het rijgedrag van de mensen die door de selsaetenstraat rijden niet in de hand, daarom doe ik wat ik wel kan doen en dat is deze situatie aankaarten. Ook als ik met mijn hond ga wandelen merk ik dat heel veel bestuurders nog steeds met hoge snelheid door onzestraat razen.
Omdat ik wil dat mijn kinderen veilig kunnen thuiskomen, zou ik willen vragen om dit te bekijken zodat hier iets aan kan gebeuren.
Alvast bedankt!