Melding Ternesselei op 22 november 2023

Info

Categorie
Verkeersveiligheid
Datum
woensdag 22 november 2023
Straat
Ternesselei kruispunt draaiboomstraat
Status
In behandeling
Omschrijving
Beste,
zou het mogelijk zijn op de hoek van de draaiboomstraat / Ternesselei paaltjes oid naast het fietspad te zetten voor de veiligheid van de fietsers?
Door veel auto's wordt hier de bocht binnendoor over het fietspad/moordstrookje genomen.
Gisteren nog had ik dit voor: men stond aan te schuiven (file), er stond een vrachtwagen met aanhanger met zijn snuit al in de bocht.
Op het moment dat ik aan de bocht begin, begint de file door te rijden.
De vrachtwagen rijdt ook door en als ik niet van mijn fiets gesprongen was, had die mij los omver geduwd.... Er was nog net plaats voor de breedte van mijn fietswielen + een paar cm tussen de borduur en de aanhangwagen.
Hij is niet gestopt, dus of hij het gezien had of niet weet ik niet.
Buiten een schrikmomentje is er gelukkig 'niets' ernstig gebeurd uiteindelijk, maar dit zie ik in meer of mindere mate dagelijks gebeuren. Ik passer daar dagelijks van de uilenbaan over de ternesselei naar de oversteekplaats aan de militaire baan om mijn weg te vervolgen richting Borsbeek.
(Ik rij dus rechtdoor over het fietspad in principe, maar als ik dit niet aangeef en heel hard op mijn tellen pas, heb ik daar bijna dagelijks een aanrijding, want het autoverkeer gaat er van uit dat iedereen diezelfde stroom volgt. De leesbaarheid voor de autobestuurder is hier heel slecht ivm het feit dat hier een fietspad rechtdoor loopt in feite, maar dat is een ander topic...)
Beetje heel lange tekst om de situatie te schetsen. Volgens de site van Oosterweel komt hier een beter fietspad op termijn, Ik hoop dat hierbij dit kruispunt ook grondig herbekeken wordt. Dit is echter nog op vrij lange termijn, vermoed ik.
Als er op kortere termijn daar een bloembak/paaltje/betonblok naast het fietspad zou kunnen gezet worden, zou dit de verkeersveiligheid van de pendelaars die van en naar het industrieterrein Wommelgem/Ranst fietsen en de Wommelgemenaars die naar het Wijnegem Shopping center rijden al een heel stuk verhogen. Want of je nu rechtdoor over dit kruispunt of via de Draaiboomstraat moet, die bocht moet je altijd verplicht nemen.
In bijlage de foto van deze plaats op google streetview. De camionette die erop staat is nog vrij braaf, alhoewel die ook al over de volle lijn rijdt, maar aan de bandensporen op het wegdek kan je zien welke weg er door vele anderen genomen wordt.
mvg,
Marijke