Melding Hoevenstraat op 14 november 2023

Info

Categorie
Verkeersveiligheid
Datum
dinsdag 14 november 2023
Straat
Hoevenstraat 10
Bus
Miksebaan 262C 302
Status
In behandeling
Omschrijving
Geachte Gemeente Wommelgem,
Onlangs heb ik ondervonden dat de trajectcontroles zijn geactiveerd. Hoewel de boetes wellicht technisch correct zullen zijn, roepen ze menselijke overwegingen op. Ik ontving een boete voor een snelheidsovertreding van 32 km/u (gecorrigeerd), en deze week kreeg ik dezelfde boete voor exact dezelfde lage snelheid. Met 20 jaar rijervaring denk ik te kunnen zeggen dat de gehanteerde foutenmarge weinig meer bijdraagt aan verkeersveiligheid.
In deze financieel uitdagende tijden vraag ik me af of de focus zou moeten liggen op de kilometerstand of financiën, in plaats van de daadwerkelijke verkeerssituatie.
Naast de geringe tolerantiemarge stel ik me ook vragen bij de laattijdige aankomst van de boete. Het is vreemd dat je een maand moet wachten op een boete van een dergelijk geautomatiseerd systeem zonder emoties en met een snel ingestelde lage foutenmarge. 'Jos stel de foutenmarge maar in op 2km/u'. Een dergelijke minimale foutenmarge hoort niet een maand na de feiten aan te komen in deze tijden van geavanceerde informatica. De laattijdige verzending van de boetes geeft extra ruimte om mensen onbedoeld in de fout te laten gaan, zeker gezien de minimale foutenmarge. Ik vraag me dan ook af hoeveel boetes er al konden worden uitgeschreven; ik vermoed dat de doelstellingen ruimschoots gehaald zullen zijn.
De kostbare kinderopvang die we hoopten te ontlopen door de kindjes naar de grootouders te doen, wordt nu wegbelast door de Gemeente Wommelgem met kortzichtige boetes voor snelheidsduivels die 32 km/u (gecorrigeerd) durven rijden. Ik hekel kortzichtig en op winst gericht beleid. Waar ik vroeger nog fan was van de politieke partijen NVA en VLD, wordt me steeds meer duidelijk waarvoor deze partijen staan (1984).
Hoogachtend,
Michel Boeve