Melding Sint-Damiaanstraat op 21 juni 2023

Info

Categorie
Overige meldingen
Datum
woensdag 21 juni 2023
Straat
Sint-Damiaanstraat 3
Status
In behandeling
Omschrijving
Beste gemeente Wommelgem,
Ik woon sinds 2,5 jaar in Wommelgem centrum en vind het tijd om mijn ervaring met jullie te delen.
Ik woon in een aangenaam rijhuis en na de spitstijden is het verkeer hier helemaal ok. Parkeren is normaal ook geen probleem na de sluitingstijden van de winkels.
Alleen is wat ik voorafgaand meldde niet van toepassing in de praktijk. Sinds ik hier woon heb ik onafgebroken te maken met werven en werken allerhande met alle last vandien.
*Bouwwerven waardoor mijn huis davert en ik veel lawaaioverlast ervaar en hoop dat ik geen schade aan mijn huis zal krijgen
*Werven in de straat en omgeving waardoor ik opnieuw lawaai ervaar, er omleidingen voorzien worden, er parkeerplaatsen weggenomen worden voor een druk bewoond centrum waar bijna niemand over garages beschikt.
*Door die werven zijn er de voorbije periode al minstens 2 stroompannes geweest waardoor ik niet kon thuiswerken, mijn zoon niet online kon voor zijn studies en zelfs mijn internet en modem het begaven waardoor ik niet enkel geen stroom had gedurende uren maar enkele dagen ook zonder internet verder moest wegens nieuwe installatie modem
*Openbare werken en parkeren, in heel deze tijd heb ik nog niet volledig omleidingsvrij kunnen rijden + bijkomend lijken de werken niet op elkaar afgestemd, de ene brug wordt afgesloten om fietsbrug te worden (heel goed idee op zich), de andere brug blijft onafgewerkt en wordt regelmatig opnieuw afgesloten, in het centrum zijn belangrijke toegangswegen en ronde punten ook afgesneden voor doorgang, vaak als ik thuiskom of weg moet, moet ik echt nadenken hoe ik hier thuis of weggeraak aangezien het zo vaak wisselt.
Het is goed dat een gemeente vernieuwt en zorgt voor goede infrastructuur. Het zou alleen handiger zijn als deze ook gecoördineerd worden zodat we niet overal werven en werken tegelijkertijd hebben.
Ik heb al in verschillende gemeentes gewoond stedelijk (Deurne en Berchem) en niet stedelijk (Kempen) en heb dit nog nooit meegemaakt...heel teleurstellend.
En dat maakt ook dat als er een aankondiging komt van een jaarmarkt (wat ik op zich tof vind) ik ipv joepie denk, oh help waar ga ik nu weer moeten parkeren.
Ik vermoed dat er weinig in de praktijk gedaan zal kunnen worden aan de situatie maar vind het belangrijk als burger om mijn bezorgdheid te delen, hopende dat er in de toekomst meer aan de leefbaarheid van de bewoners van onze gemeente wordt gedacht. Alvast bedankt om hierover te reflecteren. Met vriendelijke groeten van een bezorgde Wommelgemnaar.