Melding Hoevenstraat op 19 juni 2023

Info

Categorie
Verkeersveiligheid
Datum
maandag 19 juni 2023
Straat
Hoevenstraat 163
Status
In behandeling
Omschrijving
Als men met de fiets van de Van Tichelenlei komt richting centrum, vertragen de auto's aan de rotonde Hoevenstraat - Ternesselei die richting centrum rijden nauwelijks (wetende dat het meeste verkeer zo rijdt). Als je als fietser dan de Ternesselei op wil rijden richting tennis, zijn de meeste automobilisten verrast aangezien zij er ook van uit gaan dat de fietsers rechtdoor rijden en niet de rotonde op gaan. Wegens de elektriciteitskast die daar wat ongelukkig staat, is het voor automobilisten dan ook niet altijd goed te zien, als ze werkelijk zouden vertragen, dan wel, maar de infrastructuur laat helaas toe om met 50 km/h over de rotonde te rijden.
Naar mijn gevoel moet de inrichting van het rondpunt herbekeken worden. We passeren hier dagelijks met onze kinderen met de fiets.
Ongetwijfeld zullen jullie zelf ook wel weten dat het verkeer hier vaak aan onaangepaste snelheid de rotonde oprijdt. Aangezien er praktisch 3 rijvakken zijn op dat stuk van de straat, bestaat er volgens mij de mogelijkheid om een "knik" voor de rotonde aan te leggen die verkeersvertragend kan werken.
Ook al ligt de rotonde er al jaren en is er misschien nog nooit een opmerking over gemaakt, ben ik van mening dat het veiliger moet, 1 (bijna) ongeval is er 1 teveel!