Melding Dasstraat op 25 april 2023

Info

Categorie
Verkeersveiligheid
Datum
dinsdag 25 april 2023
Straat
Dasstraat 26
Status
In behandeling
Omschrijving
Sinds het afschaffen van de Kiss & Ride aan Het Oogappeltje, is de verkeersveiligheid er enorm op achteruit gegaan. Er zijn amper parkeerplaatsen vrij en de mindervalidenplaatsen worden vaak ten onrechte gebruikt. Wanneer je hier een opmerking op maakt (ikzelf heb een kaart), krijg je een kwaad antwoord dat er geen andere plaats was of het maar voor even was.
Vaak parkeren er ook wagens in het midden van de parking om zo reglementeer geparkeerde wagens te blokkeren.
Ik heb dit ook al een Minos gemeld, maar zie geen verbetering in controle. Ten tijde van corona liep er bijna dagelijks een agent in de buurt van de school voor controle op mondmaskers, maar nu kan dit precies niet meer, hoewel dit volgens mij wel een positieve invloed op de veiligheid van de kinderen zou hebben.
De oversteekplaats aan de Handboogstraat aan de kant van de school, wordt pas bemand door een gemachtigd opzichter van de school, nadat de poort geopend wordt. Aan de St-Johannaschool staat er wel iemand op vroeger tijdstip. Kan de persoon die het verbodsbord dagelijks plaatst en dan aan de kant gaat staan kijken hiervoor niet nuttig ingezet worden?