Melding Volkaertslei op 29 oktober 2018

Info

Categorie
Verkeersveiligheid
Datum
maandag 29 oktober 2018
Straat
Volkaertslei 30
Status
In behandeling
Omschrijving
tav de heer burgemeester Frank Gys
mevrouw Marijke Deroover
Hiermede wens ik mijn ongenoegen en onbegrip te uiten over de nieuwe verkeerssituatie in de Volkaertslei. Verkeersovertredingen, soms begrijpelijk door de onduidelijke situatie, bij de vleet. Zelden wordt zoveel keren, willens of onwillens, een verboden richting genegeerd. Auto's die kruisen ter hoogte van de verkeersremmer. Vrachtwagen die, indien geen tegenligger, liever de verboden richting nemen om het gedraai ter hoogte van n°31 te vermijden. De verboden richting die gebruikt wordt om een andere wagen in te halen !
De verkeersremmer richting Autolei heeft niet veel zin. Men kan er naast rijden en het zwaarder verkeer remt niet af. Het hindert nauwelijks, maar brengt wel de nodige geluidsoverlast met zich mee. Dat het verkeersbord (enkel richting, verkeersremmer) ter hoogte van n°31 aanvankelijk foutief geplaatst werd, getuigt van de absurditeit van de hele situatie. (of was dit een grapje ?)
Alle verkeer richting Fort-II leiden via het zijbaantje zorgt voor een onveilige situatie, vooral voor wie de parking op de middenberm moet verlaten. Het zicht wordt belemmerd door een reclamebord of een andere grotere auto. Het zwaardere verkeer ondervindt eveneens hinder bij het afdraaien ter hoogte van n°31, en moet zich op het linkerbaanvak begeven.
Men ging ook bijkomende parkeerplaatsen creëren. Ofwel kan de ontwerper van dit plan niet tellen, ofwel kent hij de betekenis niet van het woord creëren. Er zijn namelijk 'negen' plaatsen minder.
Dat men streeft naar een veilige verkeerssituatie heb ik alle begrip voor. Maar dit is het tegenovergestelde. De geparkeerde auto's zorgden al, door vernauwing van de baan, voor een snelheidsremmend effect. Een vernauwing met verkeersdrempel halverwege het speelpleintje en een verhoogd kruispunt met de Maria Clarastraat zou veel nuttiger en veiliger zijn voor onze fietsende schoolgaande kinderen.
Gelieve deze verkeerssituatie terug te normaliseren, hopelijk voor er iets gebeurt.
Met vriendelijke groeten