Melding Kruizemunt op 19 oktober 2018

Info

Categorie
Verkeersveiligheid
Datum
vrijdag 19 oktober 2018
Straat
Kruizemunt 8
Status
In behandeling
Omschrijving
Beste,
als inwoner van Kruizemunt heb ik onze straat op 15 jaar zien evolueren van een rustige doodlopende straat naar een drukke racebaan.
Vanaf smorgens 5u30 begint het verkeer aan te zwellen door transportwagens die naar het verzorgingstehuis rijden, waarvan sommigen het niet nodig vinden tijdens het lossen/laden hun motor uit te zetten. Het personeel dat de nachtdienst heeft gehad , kan niet snel genoeg naar huis en vliegt over de baan richting Onze-lieve-vrouwestraat.
Het personeel dat moet beginnen, komt last-minute, sommige met hun audiosysteem zo hard dat we kunnen meegenieten.
Als deze piek voorbij is, beginnen de pamperende ouders die hun kind niet graag met de fiets laten gaan, aan te komen om onze straat als sluipweg te gebruiken richting St Johannaschool. Smiddags is het een aan en afrijden van bezoekers richting verzorgingstehuis.
Savonds herhaalt zich het ochtendritueel in omgekeerde richting.
Eerst de pamperende ouders die hun kroost van school komen halen, slalommend tussen de jonge fietsers die wel met de fiets naar school mogen komen.
En vanaf 21 u savonds terug het werkverkeer voor het personeel die ofwel stopt en graag snel thuis is, of te laat aankomt en nog op tijd wil inklokken.
Dit is geen woonwijk waardig meer
Het probleem van de school moet terug verlegd worden richting Torenstraat .
Maak van de Kruizemunt een schoolstraat tijdens de openings en sluitingstijd van St Johanna.
Wat betreft het St Jozef verzorgingstehuis begrijp ik nog steeds niet waarom de ingang niet aan de Molenbeekstraat wordt gelegd voor het transport en af en aanrij verkeer.
Daardoor worden toch 2 straten ontlast van onnodig verkeer in een 'eens zo' stille woonwijk.
2 de optie is de ingang via het Kallement naast de bakker laten komen, nu de gebouwen van Vandenbosch toch worden afgebroken om appartementen te zetten.
Als men dit zou doen, worden de bewoners van de Kallement ook geholpen, en hopelijk ook de eeuwenoude beuk gered.
Graag uw visie op dit probleem en wat u hiervoor als oplossing ziet.