Melding Ternesselei op 5 mei 2020

Info

Categorie
Verkeersveiligheid
Datum
dinsdag 5 mei 2020
Straat
Ternesselei 6
Status
In behandeling
Omschrijving
Door het eenrichtingsverkeer in de Dasstraat/Ternesselei, tussen Echelveld/Sportstraat en Terstraetenweg, moeten de bewoners van de Terstraetenweg een steeds grotere omweg, tussen de 1,5 en 2 km, maken nu er ook betonnen blokken werden geplaatst aan het stukje Rollebeekstraat (tussen Hoevestraat en Ternesselei) om hun woning te bereiken wanneer ze via het centrum thuis willen geraken.
Ik begrijp dat deze situatie (enkele richting in dat stuk Dasstraat/Ternesselei) "noodzakelijk" was tijdens de werken aan het "nieuwe" rondpunt om sluipverkeer te voorkomen. Van die miserie zijn we na meer dan een jaar gelukkig al af... Kan van de Dasstraat/Ternesselei, (tussen Echelveld/Sportstraat en de Doornaardstraat, geen gebied "uitgezonderd plaatselijk verkeer" in beide richtingen gemaakt worden? (met daarbij de nodige controles???). En niet alleen voor +3 ton, zoals tijdens de werken...
Wanneer dan ook de voorrangsregels rond het invoegen tussen geparkeerde wagens worden nageleefd, zou dit al een hele verbetering zijn.
Met vriendelijke groeten,
Een bewoner van de Terstraetenweg.