Fotowedstrijd: spot jij het logo?

Gepubliceerd op woensdag 26 juni 2019 12.30 u.
Sinds 1 januari spreken we niet langer over het gemeentebestuur en het OCMW van Wommelgem maar over Lokaal Bestuur Wommelgem. Dat gezamenlijk nieuw begin vroeg om een gezamenlijke nieuwe uitstraling. We lanceren onze nieuwe huisstijl en ons nieuw logo met een fotowedstrijd.

Fotowedstrijd: ‘spot jij het logo’?

Om het logo te lanceren hebben we jouw hulp nodig. De komende weken en maanden zal het logo meer en meer verschijnen in het straatbeeld, op affiches, op onze website of zelfs op nieuwe straatnaambordjes. Spot jij het logo ergens? Neem dan een originele foto van jezelf en het logo en stuur hem naar informatiedienst@wommelgem.be. Dat kan vanaf maandag 1 juli t.e.m. zaterdag 31 augustus. Maximum twee foto’s per persoon. Op maandag 2 september zetten we de ingezonden foto’s op de gemeentelijke Facebookpagina. De foto die op maandag 9 september de meeste likes heeft, wint een luxe-ontbijt voor vijf personen in gemeentelijk sportcentrum Brieleke. Lees zeker het volledige wedstrijdreglement.

Over het nieuwe logo

Het logo bestaat uit twee achter elkaar geplaatste ‘plectrums’. De plectrums zijn de hedendaagse versie van de driehoekjes in het oude logo. Vermits deze driehoekjes op hun beurt een verwijzing zijn naar de everzwijnkopjes op het wapenschild, wilden we deze elementen zeker behouden. Met de ronde vormen van de plectrums nemen we meteen ook afscheid van de hoekige oude stijl.

Wommelgem is een ‘Dorp in beweging’. De dynamische kanteling van de plectrums onderling symboliseert onze slagzin. Dankzij de witte lijnen zijn de plectrums met elkaar verbonden; ze staan niet op zichzelf maar versterken elkaar en vormen samen één geheel. Deze waarden van verbinding, samenwerking en nabijheid typeren Wommelgem; onze gemeente slaat de verbinding tussen stad en platteland, tussen wonen en werken, tussen landbouw en middenstand, tussen het centrum en het Laar.

Bovendien vormt de combinatie van de plectrums ook een symbolische knipoog naar de dahlia, de bloem die sinds 1953 gebruikt wordt voor de bloemenwagentjes tijdens de Grote en later de Kleine Bloemenstoet. Een logo voor de toekomst met oog voor het verleden dus!