Leer je kind veilig fietsen met de VERO-route

Gepubliceerd op maandag 2 juli 2018 11.44 u.
De zomer is het uitgelezen moment om fietstochtjes te maken met je kind(eren). Wil je hen leren hoe ze zich veilig kunnen verplaatsen in het verkeer, gebruik dan de verkeerseducatieve fietsroute (VERO-route).

De vier Wommelgemse scholen ontwikkelden samen met het gemeentebestuur een permanente verkeerseducatieve fietsroute (VERO-route). Op dat parcours zullen de leerlingen van het zesde jaar voortaan hun fietsexamen afleggen. Maar als ouder kan je de route natuurlijk ook samen met je kinderen verkennen. De route is ontwikkeld voor kinderen vanaf het derde leerjaar.

Het gemeentebestuur kreeg subsidies van Provincie Antwerpen in het kader van het 10op10-project en investeerde zelf ook mee in deze permanente route. Octopusplan vzw bood ondersteuning om de nieuwe route te ontwikkelen. De route is ongeveer negen kilometer lang en bevat negen aandachtspunten. Zo leren jonge fietsers veilig over te steken aan een zebrapad met de fiets aan de hand en kunnen ze oefenen hoe ze zich in een dorpskern zonder fietspad correct verplaatsen.

Je herkent de route aan de blauwe borden met gele pijlen. Aan elk aandachtspunt staat een bijkomend instructiebord dat je vertelt wat je moet doen om je veilig te verplaatsen. Je ontdekt de volledige route op het overzichtsbord aan het gemeentehuis.