Wandelroute: Lea Provopad

Wat

Lea Provo heeft in Zuid-India, Tamil Nadu, het verschil gemaakt voor duizenden mensen. Geïnspireerd door Ghandi's ideeën van geweldloosheid, zelfontplooiing, natuurgeneeswijze en handenarbeid, realiseerde zij er twee dorpen: Sevapur voor de kasteloze paria's en Vinobajipuram voor de gerepatrieerde Tamils uit Sri Lanka.

De Wommelgemse vereniging Sawes kijkt over de schouders van de Indische ngo Inba Seva Sangam mee naar de budgetten en verzorgt de contacten en administratie van de peterschappen in zo’n dertigtal dorpen in de buurt van Sevapur en Vinobajipuram. Bedoeling is een duurzame ontwikkeling op te volgen van de mensen en de hele regio. 

Wandelpad ter herinnering

Haar zoon, Paul Provo, woonde jaren in de Moffenhoeven en zijn huis was ook de thuisbasis van zijn moeder. In de jaren 80 aanvaardde de gemeente het peterschap van Sevapur in Zuid-India. Rond Fort 2 werd het Lea Provopad aangelegd om dat te herinneren.

Melding sluiten

Vaccinatiecampagne voor de brede bevolking van start

Bekijk alle info over de vaccinatiecampagne voor Wommelgem op deze overzichtspagina 

  • Je ontvangt een uitnodiging van het Agentschap Zorg en Gezondheid per brief. Momenteel krijgen de hoogste leeftijdscategorieën hun uitnodiging.
  • Heb je problemen om online een afspraak te maken? Neem contact op met de vaccinatiehelpdesk via het telefoonnummer op je uitnodiging.
  • Heb je geen vervoer naar het vaccinatiedorp? Alle vervoersopties kan je op deze pagina nalezen >>

Bekijk het overzicht van de geldende coronamaatregelen 

Bekijk alle info over de vaccinatiecampagne