Kruispunt Koralenhoeve afgesloten vanaf 2 mei

Gepubliceerd op vrijdag 29 april 2022 11.05 u.
Tijdens verhogingswerken is het kruispunt volledig afgesloten voor verkeer, ook voor fietsers. De werken starten op 2 mei en duren ongeveer een maand.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft in maart de brug van de Wijnegemsteenweg over de E313 volledig afgebroken. De nieuwe brug die in de plaats komt, zal hoger komen te staan. Daardoor moet ook het kruispunt van de Wijnegemsteenweg met de Koralenhoeve mee aangepast en verhoogd worden.

Industrieterrein enkel bereikbaar via Nijverheidsstraat

Omleiding voor automobilisten

Bewoners van de Wijnegemsteenweg kunnen hun straat enkel in- en uitrijden via de Torenstraat. De industriezone Koralenhoeve is enkel bereikbaar via de Nijverheidsstraat.
Gemotoriseerd verkeer dat normaal via de Wijnegemsteenweg naar de industriezone Koralenhoeve rijdt, zal vanaf 2 mei zijn route moeten aanpassen.

Verkeer vanuit de Wijnegemsteenweg en de omgeving van de Keerbaan volgt dan de omleiding via de Torenstraat, Kaakstraat, Handboogstraat, Hoevenstraat en Ternesselei, om dan via de rotonde de Nijverheidsstraat en de Industriezone in te rijden. 

Omleiding voor vrachtverkeer

Vrachtverkeer kan het bedrijventerrein bereiken via de rotonde aan de Nijverheidsstraat. De industrie aan de zijde van het centrum is beperkt, dus nagenoeg alle vrachtwagens kunnen rechtstreeks via de Nijverheidsstraat rijden, zonder de omleiding via het centrum te moeten volgen.

Omleiding voor fietsers

Fietsers kunnen vanaf de Torenstraat via de Jos Swinkelsstraat, Jan Moonsstraat en Kapelstraat naar de Koralenhoeve rijden.

Meer informatie

Op www.wegenenverkeer.be/wommelgem vind je meer informatie over het
project en de werken.