Kasteel Hulgenrode

Wat

De ‘t Serclaesdreef leidt naar kasteel Hulgenrode. Al in de 12de eeuw is er sprake van dit domein. Toen stond er nog geen kasteel, maar wellicht was wel een zogenoemde winhove met hoeve. Eén van de vroegste eigenaars van het domein was het Sint-Elisabethziekenhuis uit Antwerpen.

Het is in 1620 dat er voor het eerst sprake is van het kasteel Hulgenrode. Het werd gebouwd door ridder Thomas Hutter en z’n echtgenote Johanna de Wasservas. In de loop van de geschiedenis veranderde het kasteel meermaals van eigenaar. In 1834 werd het kasteel verbouwd. Een kleine honderd jaar later, in 1914, werd het kasteel door een brand verwoest. Martin Mommens liet het kasteel in 1920 op het bestaande rechthoekige grondplan herbouwen in neoclassicistische stijl.

Nu is het kasteel eigendom van de vzw Koraal, een organisatie die instaat voor de pedagogische opvang van kinderen. Het parkdomein is tijdens de jaarlijkse schoolvakanties het favoriete speelplein van kinderen uit de regio.

Melding sluiten

Vaccinatiecampagne voor de brede bevolking van start

Bekijk alle info over de vaccinatiecampagne voor Wommelgem op deze overzichtspagina 

  • Je ontvangt een uitnodiging van het Agentschap Zorg en Gezondheid per brief. Momenteel krijgen de hoogste leeftijdscategorieën hun uitnodiging.
  • Heb je problemen om online een afspraak te maken? Neem contact op met de vaccinatiehelpdesk via het telefoonnummer op je uitnodiging.
  • Heb je geen vervoer naar het vaccinatiedorp? Alle vervoersopties kan je op deze pagina nalezen >>

Bekijk het overzicht van de geldende coronamaatregelen 

Bekijk alle info over de vaccinatiecampagne