Kasteel Hulgenrode

Wat

De ‘t Serclaesdreef leidt naar kasteel Hulgenrode. Al in de 12de eeuw is er sprake van dit domein. Toen stond er nog geen kasteel, maar wellicht was wel een zogenoemde winhove met hoeve. Eén van de vroegste eigenaars van het domein was het Sint-Elisabethziekenhuis uit Antwerpen.

Het is in 1620 dat er voor het eerst sprake is van het kasteel Hulgenrode. Het werd gebouwd door ridder Thomas Hutter en z’n echtgenote Johanna de Wasservas. In de loop van de geschiedenis veranderde het kasteel meermaals van eigenaar. In 1834 werd het kasteel verbouwd. Een kleine honderd jaar later, in 1914, werd het kasteel door een brand verwoest. Martin Mommens liet het kasteel in 1920 op het bestaande rechthoekige grondplan herbouwen in neoclassicistische stijl.

Nu is het kasteel eigendom van de vzw Koraal, een organisatie die instaat voor de pedagogische opvang van kinderen. Het parkdomein is tijdens de jaarlijkse schoolvakanties het favoriete speelplein van kinderen uit de regio.

Melding sluiten

Samen tegen het coronavirus

Een overzicht van alle maatregelen in Wommelgem

Onze diensten helpen je (van thuis uit) verder

  • Mail je vraag naar de dienst of bel naar het onthaal via tel. 03-355 50 50
  • Gebruik zoveel mogelijk de formulieren van het digitaal loket
  • Dienst burgerzaken werkt enkel op afspraak (en enkel voor dringende documenten)
  • De bib opende opnieuw de deuren, mét voorzorgsmaatregelen
  • De werf, BKO en thuiszorgdienst werken verder met de nodige voorzorgsmaatregelen

Heb je hulp nodig of kan je hulp bieden?

Maak gebruik van ons vrijwilligersnetwerk (vb. voor boodschappen, honden uitlaten, sociaal contact). Lees het artikel (klik hier) voor meer info of via tel. 03-355 50 55.

Naar het digitaal loket