Kampioenenviering

Breng je stem uit

Stem mee op de sporter, sportbelofte en sportploeg van het jaar. Naast het bestuur van de sportraad en de sportclubs, krijg jij ook weer een eigen stem in deze verkiezingsstrijd. Vanaf maandag 3 december vind je de laureaten online. Tot zondag 13 januari 2019 kan je je stem uitbrengen.

Op vrijdagavond 1 februari 2019 zullen onze kampioenen gevierd worden en dan weten we wie de sporter, de sportbelofte en de sportploeg van 2018 zijn!

Laureaten 2018

Dit jaar verkiezen we een 'sportbelofte', een 'sporter' en een 'sportploeg van het jaar 2018'. Ook jij beslist daarover mee. Wie verdient jouw stem?

Sportbelofte 2018:
 1. Kato De Laet (13 jaar) - gymnastiek

Kato behaalde een tweede plaats op het Vlaams kampioenschap toestelturnen meisjes in het A-niveau. Zo kwalificeerde ze zich ook voor het Belgisch kampioenschap waar ze uiteindelijk vierde werd. Ook nam ze deel aan een internationale wedstrijd in Madrid waar ze een derde plaats behaalde voor haar grondoefening. Haar eerste jaar op de topsportschool in Gent is achter de rug en het is nog steeds haar droom om over enkele jaren op de Olympische spelen te mogen staan.

 1. Sien Van Daele (12 jaar) - taekwondo

Sien werd Belgisch kampioen taekwondo in het onderdeel stijl te Anderlecht bij de gekleurde gordels meisjes 12-14 jaar.

Sporter 2018:
 1. Sam Greefs (23 jaar) - skiën

Sam behaalde een eerste plaats op de Skicup Vlaanderen bij de senioren en overall heren.

 1. Matthias Quintelier (21 jaar) - atletiek

Sinds de categorie kadet behoort Matthias tot de Belgische top zowel als kogelstoter en discuswerper. Hij kon al diverse Belgische records op zijn naam zetten. Hij werd Belgisch kampioen kogelstoten (indoor & outdoor) bij de beloften en behaalde een tweede plaats op het Belgisch kampioenschap kogelstoten (outdoor). Daarnaast werd hij ook Vlaams kampioen kogelstoten (indoor bij de beloften & outdoor) en provinciaal kampioen kogelstoten (indoor) bij de beloften en discuswerpen (outdoor). Ten slotte werd hij ook nog vice-kampioen kogelstoten (outdoor).

 1. Janne Bicker (16 jaar) - atletiek

Nadat Janne voor de derde keer op rij provinciaal veldloopkampioen werd, wist ze ook haar Vlaamse veldlooptitel bij de scholieren meisjes °2002 te verlengen. Ze werd daarnaast derde op het BK te Brussel op slechts een halve meter van plaats 2, derde op het Vlaams en tweede op het Belgisch kampioenschap 1500m bij de scholieren. Met haar club Abes werd ze opnieuw provinciaal kampioen 4x800m aflossingen.

Sportploeg 2018:
 1. Ternesse Ladies - voetbal

Na het opstarten van een senioren damesploeg speelden de Ternesse Ladies het klaar om meteen kampioen te worden in vierde provinciale.

 1. Woka dames 1 - volleybal

De dames behaalden de eerste plaats in reeks 2 in de recreatieve volleybalcompetitie. Ze werden ook de winnaars van de sportiviteit.

 1. Woka heren 2 - volleybal

De heren behaalden de eerste plaats in reeks 3b in de recreatieve volleybalcompetitie.

 1. PC De Evers - petanque

Deze ploeg werd Vlaams kampioen en behaalde een derde plaats op het Belgisch kampioenschap.

 1. Team Chung-Gun - taekwondo

De club behaalde de Belgische clubbeker techniek met 6 gouden medailles, 5 zilveren en 3 bronzen.

 1. Pretty Little Dance Stars - dans

Deze groep werd derde op het Belgisch kampioenschap in de categorie disco small teams children, vice-kampioen op het Vlaams kampioenschap in dezelfde categorie en eerste op de Dutch open performing arts in de categorie show dance.