Jeugdatelier

In het jeugdatelier kunnen kinderen hun creatieve kriebels ontplooien, in een ongedwongen en stimulerende sfeer. Dat gebeurt via verschillende expressiemogelijkheden, met allerlei materialen en technieken. Daarbij komt het beeldende aspect, het knutselen en frutselen, het meest aan bod.

Het jeugdatelier helpt kinderen in hun ontdekkingstocht naar de eigen creatieve mogelijkheden. Daarbij vertrekken ze van de interessewereld van het kind om zo de grote wereld van kunst en cultuur te ontdekken. Dat gebeurt elk jaar aan de hand van een thema en via allerlei uitstappen (theater, musea …) of gastbezoeken (auteur, kunstenaar …). 

Het jeugdatelier is een initiatief van Lokaal Bestuur van Wommelgem, die de grootste kosten op zich neemt. Elk jaar werken zij samen met de gemeentelijke bibliotheek tijdens de Jeugdboekenweek. Er wordt steevast gewerkt aan een grote tentoonstelling in de bibliotheek naar aanleiding van de Week van de Amateurkunsten. 

Op woensdag is er ook de mogelijkheid om je kind voor of na de activiteit te laten opvangen in ’t Evertje, de gemeentelijke kinderopvang, vanaf september allebei gehuisvest in het vrijetijdscentrum Brieleke, Brieleke 16.

Promofilm

Wil je ontdekken of het jeugdatelier iets is voor jou? Bekijk dan zeker onze promofilm. Ben je daarna overtuigd? Schrijf je dan snel in. We zien je graag in september.

Digitale tentoonstelling

Weet je nog niet of het Jeugdatelier iets voor jou is? Bekijk dan dit filmpje waarin Anita de werkjes van vorig schooljaar toont.

In dit filmpje zie je de kinderen van het Jeugdatelier aan het werk rond 'Koning van Katoren' van Jan Terlouw.

Voor wie en wat kost het?

  • Kinderen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar knutselen om de 14 dagen op woensdagnamiddag van 14.00 tot 16.30 u. Per trimester betaal je 40 euro (niet-inwoners betalen 50 euro).
  • Kinderen van het 4de, 5de en 6de leerjaar laten hun creatieve kriebels los op zaterdagvoormiddag van 9.30 tot 12.00 u. Per trimester betaal je 80 euro (niet-inwoners betalen 90 euro).

In de groep 'Den Artiest' vinden ook tieners hun gading. Tieners vanaf het 1ste tot het 6de middelbaar kunnen zich één keer per maand creatief komen uitleven op vrijdagavond van 18.30 tot 21.00 u. Per trimester betaal je 20 euro (niet-inwoners betalen 30 euro). Inschrijven kan door bovenaan op 'Tickets en inschrijven' te klikken.