Infoblad 'de Wommelgemnaar'

Om de twee maanden valt er een informatieblad in alle brievenbussen van Wommelgem. In 'de Wommelgemnaar' lees je alles over je gemeente: zowel beslissingen uit het gemeentehuis als activiteiten van de talrijke Wommelgemse verenigingen. Soms lees je er ook interviews of reportages.
 
In 'de Wommelgemnaar' heeft elke rubriek z'n eigen kleur. Zo is het meteen duidelijk bij welke dienst het nieuwsbericht of de reportage hoort. Zo vind je in het katern 'Uit het gemeentehuis' een overzicht van de laatste beslissingen van de gemeenteraad en kan je bij 'Vrije tijd' de leukste sportactiviteiten van de gemeente raadplegen.
 
'De Wommelgemnaar' is in digitale vorm beschikbaar vanaf nummer 190. De digitale versie is gewoonlijk al een week voor de papieren versie klaar. Haal hieronder dus meteen de primeur in huis.
 
Download hier een uitgave van ‘de Wommelgemnaar’ 
 
De onlineversie is in pdf-formaat. Beschik je nog niet over de gratis (en nodige) Acrobat Reader, dan kan je het programma downloaden van de site van Adobe (www.Adobe.nl). Omdat in ‘de Wommelgemnaar’ ook foto's voorkomen is het bestand groot en niet geschikt om online te lezen. We raden aan het bestand te downloaden en offline te raadplegen (door rechts te klikken).

Voor wie?

Wil je je mede-inwoners op de hoogte brengen van een activiteit, nieuwtje of verandering in jouw vereniging, school of andere organisatie? Dan kan je een tekstje met alle nodige informatie doorsturen naar de informatiedienst. Zij verzamelen jouw teksten, en ook de teksten van de gemeentelijke diensten en andere organisaties, en maken er een samenhangend geheel van. Aanpassingen aan de teksten kunnen daarom mogelijk zijn. De deadline voor de volgende editie vind je telkens vooraan in 'de Wommelgemnaar'.

Ook wanneer je een activiteit organiseert en daar wat ruchtbaarheid aan wil geven, kan je terecht op de pagina's van de middenkatern. Daarvoor maken we gebruik van de activiteitendatabank UiT in Vlaanderen. Voeg je activiteit voor de komende maanden toe vóór de deadline van 'de Wommelgemnaar'. Politieke activiteiten of activiteiten die enkel toegankelijk zijn voor eigen leden worden noch in UiT, noch in de activiteitenkalender gepubliceerd.

Procedure

Redactionele bijdragen bezorg je ten laatste één maand voor het verschijnen van de publicatie. Hou dus rekening met de deadline. Als je de teksten te laat instuurt, kan je tekst niet meer worden opgenomen. Hieronder vind je de deadlines voor de komende maanden. 

Deadlines aanleveren tekstmateriaal volgende edities:

Editie Deadline
nummer 242 (juli-augustus 2019) 27 mei
nummer 243 (september-oktober 2019) 22 juli
nummer 244 (november-december 2019) 23 september