'Ik steun mijn goede doel': inzamelactie voor verenigingen en goede doelen

Gepubliceerd op maandag 28 december 2020 17.08 u.
Het nieuwe digitaal fundraising platform ‘Ik steun mijn goede doel’ moet voor broodnodige donaties en acties zorgen door burgers en goede doelen met elkaar te verbinden.

Ik Steun Mijn Goede Doel is een gezamenlijk verbindend initiatief van meer dan 100 verenigingen en goede doelen. We moedigen lokale goede doelen en inwoners aan om elkaar (digitaal) te vinden en te ondersteunen via dit platform. Wees creatief maar respecteer de coronamaatregelen.

5 na 12 voor goede doelen en verenigingen

Verminderde subsidies, broodnodige inzamelcampagnes die donaties stopzetten of de impact van de coronacrisis. Dat zijn nog maar enkele factoren waardoor goede doelen en organisaties
een bewogen tijd meemaken, ook in onze gemeente. Door een inkomstenverlies van gemiddeld 30% met uitschieters tot 80% is het een van de zwaarst getroffen sectoren en is het voortbestaan van vele verenigingen en goede doelen bedreigd.

Met ‘Ik steun mijn goede doel – Samen in Actie’ luidden Give a Day en meer dan 100 al deelnemende organisaties aan de alarmbel. Ze gaan via een nationale en overkoepelende campagne samen op zoek naar inkomsten en acties. Ze lanceerden samen het digitaal fundraising platform genaamd: www.iksteunmijngoededoel.be waarop elke organisatie zich gratis kan registreren en een eigen deelplatform kan maken om donaties en inzamelacties te verzamelen.

Samen in actie maar wel volgens de coronamaatregelen

Burgers kunnen via het platform gemakkelijk zoeken naar goede doelen die zij op verschillende manieren willen steunen. Er bestaan namelijk verschillende manieren om je als burger in te
zetten. Zo kun je direct aan een goed doel dat na aan je hart ligt doneren. Elke euro gaat rechtstreeks naar de vereniging die jij kiest, of het nu gaat om een cultuurorganisatie, een
jeugdvereniging of een organisatie die zich inzet voor sterrenkindjes, senioren, vluchtelingen, personen met een handicap of hulp aan corona- en lockdown slachtoffers in het zuiden.

Indien je liever je handen uit je mouwen steekt, kan je een inzamelactie organiseren en indienen bij de door jouw gekozen organisatie. Het spreekt voor zich dat een actie volledig binnen de coronamaatregelen moet passen. Geen grootschalige acties of deur aan deur verkopen dus. Denk bijvoorbeeld aan een wandeltocht met je bubbel die je laat sponsoren of een online verkoop waarvan de opbrengst naar een vereniging of goed doel gaat. Op een
creatieve manier moet het mogelijk zijn om een vereniging of goed doel te steunen zonder onze gezondheid in gevaar te brengen.

Wil je liever op een consistente basis aan de slag? Dan kun je je ook als vrijwilliger aanmelden via het vrijwilligersplatform Give a Day. Deze actie loopt het hele jaar door.

Melding sluiten

Vaccinatiecampagne voor de brede bevolking van start

Bekijk alle info over de vaccinatiecampagne voor Wommelgem op deze overzichtspagina 

  • Je ontvangt een uitnodiging van het Agentschap Zorg en Gezondheid per brief. Momenteel krijgen de hoogste leeftijdscategorieën hun uitnodiging.
  • Heb je problemen om online een afspraak te maken? Neem contact op met de vaccinatiehelpdesk via het telefoonnummer op je uitnodiging.
  • Heb je geen vervoer naar het vaccinatiedorp? Alle vervoersopties kan je op deze pagina nalezen >>

Bekijk het overzicht van de geldende coronamaatregelen 

Bekijk alle info over de vaccinatiecampagne