Identiteitskaart verloren of gestolen?

Wat

Iedereen vanaf 15 jaar moet altijd zijn identiteitskaart op zak hebben. Bij verlies, diefstal of beschadiging van de identiteitskaart moet je zo snel mogelijk aangifte doen. 

Verloren

Als je identiteitskaart verloren is, moet je dat zo snel mogelijk melden aan de dienst burgerzaken. Je krijgt dan een attest dat je identiteitskaart voorlopig vervangt. Neem 16,30 euro en één recente pasfoto mee (van maximum zes maanden oud) zodat er onmiddellijk een nieuwe identiteitskaart kan worden aangemaakt. Je kan ook telefonisch contact opnemen met DOC STOP via 00800 2123 2123. Ook in dat geval moet je nog het attest van verlies gaan afhalen bij de dienst burgerzaken. 

Gestolen

Bij diefstal doe je aangifte bij de politie. Zij maken een proces-verbaal op en bezorgen je een attest dat je identiteitskaart voorlopig vervangt. Hiermee ga je naar de dienst burgerzaken om een nieuwe identiteitskaart te laten aanmaken. Bij diefstal in het buitenland moet je aangifte doen in het land zelf. Terug in België moet je met dat attest naar de politie gaan.

Wat meebrengen

  • 16,30 euro
  • recente pasfoto
Melding sluiten

Vaccinatiecampagne voor de brede bevolking van start

Bekijk alle info over de vaccinatiecampagne voor Wommelgem op deze overzichtspagina 

  • Je ontvangt een uitnodiging van het Agentschap Zorg en Gezondheid per brief. Momenteel krijgen de hoogste leeftijdscategorieën hun uitnodiging.
  • Heb je problemen om online een afspraak te maken? Neem contact op met de vaccinatiehelpdesk via het telefoonnummer op je uitnodiging.
  • Heb je geen vervoer naar het vaccinatiedorp? Alle vervoersopties kan je op deze pagina nalezen >>

Bekijk het overzicht van de geldende coronamaatregelen 

Bekijk alle info over de vaccinatiecampagne