Coronavirus: laat ons elkaar helpen

Gepubliceerd op maandag 16 maart 2020 16.09 u.
Vorige week werden er heel wat ingrijpende maar noodzakelijke maatregelen getroffen om het coronavirus te vertragen en hopelijk snel een halt toe te roepen. Een moeilijke situatie die tegelijkertijd ook voor heel wat solidariteit zorgt.

Opstart vrijwilligersnetwerk

Ook in Wommelgem duiken er heel wat mooie initiatieven op om andere Wommelgemnaren te helpen. We kunnen dit alleen maar aanmoedigen en helpen graag een handje door in eerste instantie de vraag naar hulp en het aanbod in kaart te brengen. En om jullie daarna de weg naar elkaar te laten vinden.

Hoe gaat het in zijn werk?

Heb je een initiatief opgestart of wil je graag de handen uit de mouwen steken maar weet je niet goed hoe? Behoor je tot de risicogroep en kan je hulp gebruiken met boodschappen of het uitlaten van je hond bijvoorbeeld? Registreer je dan via één van de onderstaande formulieren op ons digitaal loket (hulp gevraagd of hulp aangeboden).

Heb je geen internet of lukt het niet, bel dan naar ons onthaal via 03-355 50 55. Onze medewerkers helpen je verder.

Wie mag helpen als vrijwilliger?

Vrijwilligers die zich aanmelden moeten uiteraard in goede gezondheid zijn. En het spreekt voor zich dat van zodra de vrijwilliger ziektesymptomen vertoont, het vrijwilligerswerk wordt stopgezet. Ook mensen vanaf 65 jaar of mensen die een verhoogd gezondheidsrisico hebben, komen niet in aanmerking om te helpen. Deze voorschriften zijn natuurlijk niet van toepassing voor mensen die telefonisch vrijwilligerswerk van thuis uit doen.

Vrijwilligersverzekering

We willen jou maximaal beschermen. De Vlaamse regering breidt daarom de gratis vrijwilligersverzekering uit naar alle individuele burgers die acties op poten zetten om de meest kwetsbare inwoners te helpen in deze moeilijke periode. Wie zich aanmeldt, krijgt een bevestiging per e-mail met meer info.
 
Melding sluiten

Samen tegen het coronavirus

Een overzicht van alle maatregelen in Wommelgem

Onze diensten helpen je (van thuis uit) verder

  • Mail je vraag naar de dienst of bel naar het onthaal via tel. 03-355 50 50
  • Gebruik zoveel mogelijk de formulieren van het digitaal loket
  • Dienst burgerzaken werkt enkel op afspraak (en enkel voor dringende documenten)
  • De bib opende opnieuw de deuren, mét voorzorgsmaatregelen
  • De werf, BKO en thuiszorgdienst werken verder met de nodige voorzorgsmaatregelen

Heb je hulp nodig of kan je hulp bieden?

Maak gebruik van ons vrijwilligersnetwerk (vb. voor boodschappen, honden uitlaten, sociaal contact). Lees het artikel (klik hier) voor meer info of via tel. 03-355 50 55.

Naar het digitaal loket