Hou het buiten echt gezellig

Gepubliceerd op dinsdag 2 juli 2019 14.03 u.
Wanneer de temperaturen stijgen, raken soms ook de gemoederen verhit. We brengen meer tijd buiten door en dat brengt soms ook irritaties met zich mee. Met deze tips hou je het heel de zomer gezellig!

Afval in de vuilnisbak

Genieten van de zon of buiten net verkoeling zoeken? Een bankje, een grasveldje of een park wordt in de zomer vaak onze tweede woonkamer. Doe daarom alsof je thuis bent en deponeer je afval (zoals blikjes, sigarettenpeuken of koekjesverpakkingen) in de vuilnisbak. Of neem het
mee naar huis om zelf te sorteren. Afval naast een overvolle vuilnisbak gooien, staat gelijk aan sluikstorten. Bespaar jezelf dus een boete en hou je tweede woonkamer ook netjes. 

Denk aan de omwonenden 

In de zomer slapen veel mensen met open ramen. Met verkoeling komt soms ook wat nachtlawaai binnengewaaid. Hou rekening met de omwonenden van speelpleintjes, hondenweides of parken en denk eraan dat een gesprek in groep al snel ver reikt. 

Honden aan de leiband

Zorg ervoor dat je trouwe viervoeter steeds aangelijnd is. Enkel in de hondenweides mag hij vrij rondlopen. Sommige mensen of jonge kinderen kunnen schrikken wanneer een hond op hen afgelopen komt, ook al weet jij dat hij heel lief en aanhankelijk is. Ook voor je hond is het veiliger, want zo vermijd je dat hij misschien aangevallen wordt door een minder lief exemplaar.

Veilig op de fiets met deze tips van de Fietsersbond 

In een fietsstraat mogen fietsers de volledige breedte van de rijbaan (bij eenrichtingsverkeer) of de rechterhelft (bij tweerichtingsverkeer) gebruiken. Op een fietspad heeft een fietser voorrang op de bestuurders die dat fietspad oversteken. Op de rijbaan mogen fietsers met maximum twee naast elkaar rijden wanneer er geen fietspad is. Wanneer een tegenligger daardoor zou gehinderd worden, moet je wel achter elkaar rijden.