Hinder en parkeergelegenheid voor omwonenden

We zijn ons ervan bewust dat de werken aan het kruispunt met de Nijverheidsstraat, de Ternesselei en de Van Tichelenlei heel wat impact hebben op het verkeer in Wommelgem. We kunnen echter niet tot een veiligere situatie komen zonder deze tijdelijke hinder. Daarom bedanken we de omwonenden nu al voor hun begrip tijdens deze werkzaamheden.

Extra parking voor omwonenden

In de tweede fase van de werken zal de aannemer in verschillende stappen te werk gaan. Onderaan kan je vier afbeeldingen bekijken. De rode lijn staat voor de werfsleuf. De omwonenden van de werfzone zullen dus niet gedurende de volledige looptijd van de tweede fase geen toegang hebben tot hun garage of oprit. Het gaat enkel om de periode dat de aannemer voor hun deur aan het werken is.

In de Nijverheidsstraat is ter hoogte van huisnummer 6 extra parking voorzien voor omwonenden. Het gaat om de bezoekersparking van Bema Graphics (zie afbeelding onderaan).

Voortgang van de werken: vier subfases

Voorlopig is het moeilijk in te schatten hoeveel tijd de verschillende subfases in beslag zullen nemen. Hun volgorde ligt wel vast. De corridor voor fietsers en voetgangers kan tijdens deze subfases soms verplaatst worden. De doorgang blijft wel steeds behouden. Wees wel aandachtig voor de gewijzigde verkeerssituatie. 

Subfase 1

In deze eerste fase wordt er gewerkt aan de zijde van de oneven huisnummers in de Ternesselei. Er loopt ook een werfsleuf over het kruispunt, waardoor de fietsers en voetgangers zich over een bruggetje moeten verplaatsen. 

Subfase 2

In deze fase loopt de werfsleuf aan de oneven zijde van de Ternesselei tussen de brug van de autostrade en het kruispunt met de Van Tichelenlei. In het begin van de Immerseelstraat loopt ook een werfsleuf. Op 25 februari wordt er in de volledige breedte van de straat gewerkt. Dat kan mogelijk wachttijden veroorzaken voor plaatselijk verkeer. Wees dus voorzichtig bij het in- en uitrijden van deze straat.

Subfase 3

In deze fase worden er leidingen getrokken in het weiland op de hoek van de Ternesselei en de Nijverheidsstraat. Er wordt ook gewerkt aan de even zijde van de Ternesselei tussen de brug van de autostrade en het kruispunt met de Nijverheidsstraat. Dwars over de Nijverheidsstraat lopen ook twee werfsleuven. Voor fietsers en voetgangers zijn bruggetjes voorzien binnen de corridor. Zij zijn dus extra voorzichtig bij het in- en uitrijden van deze straat.

Subfase 4

In deze fase wordt er ten slotte gewerkt aan de even zijde van de Nijverheidsstraat en de even zijde van de Ternesselei. Deze sleuven zullen verder richting centrum aangelegd worden dan in de eerste subfase (ongeveer tot huisnummer 226).

Melding sluiten

Samen tegen het coronavirus

Een overzicht van alle maatregelen in Wommelgem

Onze diensten helpen je (van thuis uit) verder

  • Mail je vraag naar de dienst of bel naar het onthaal via tel. 03-355 50 50
  • Gebruik zoveel mogelijk de formulieren van het digitaal loket
  • Dienst burgerzaken werkt enkel op afspraak (en enkel voor dringende documenten)
  • De bib opende onlangs opnieuw de deuren, mét voorzorgsmaatregelen
  • De werf, BKO en thuiszorgdienst werken verder met de nodige voorzorgsmaatregelen

Heb je hulp nodig of kan je hulp bieden?

Maak gebruik van ons vrijwilligersnetwerk (vb. voor boodschappen, honden uitlaten, sociaal contact). Lees het artikel (klik hier) voor meer info of via tel. 03-355 50 55.

Naar het digitaal loket