Hinder door voorbereidende nutswerken in de Kromstraat (Ranst)

Gepubliceerd op maandag 26 april 2021 18.35 u.
Voorafgaand aan de rioleringswerken voeren de nutsbedrijven een grote sanering door van hun netten in de Kromstraat. Daardoor kan het verkeer gehinderd worden.

Om de hinder voor de bewoners en de handelaars te beperken, worden de werken door de nutsbedrijven in verschillende fases uitgevoerd (zie het kaartje hiernaast).

  1. Tussen Schawijkstraat en het centrum (noordzijde)
  2. Tussen het centrum en Schawijkstraat (zuidzijde)
  3. In de Spruytershofstraat

Woningen en handelaars blijven bereikbaar, al zal de toegang soms iets moeilijker zijn.

Over de riolerings-en wegenwerken

De gemeente Ranst, het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), water-link en Aquafin slaan de handen in elkaar voor riolerings- en wegenwerken in de Kromstraat (tussen het kruispunt met de Schawijkstraat en het kruispunt met de Gasthuisstraat) en in de Spruytershofstraat. In de berm van de Kempenlaan in Wommelgem wordt bijkomend een doorvoerleiding voor afvalwater aangelegd aan de kant met de even huisnummers.

Gescheiden rioleringsstelsel

In de Kromstraat wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd waarop verschillende zijstraten worden aangekoppeld. Zo wordt bijvoorbeeld het lozingspunt van de Profeetstraat en de achterliggende straten aangesloten op de nieuwe vuilwatercollector. Na de werken wordt het afvalwater van 4.400 inwoners afgevoerd naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Wommelgem. Het propere regenwater wordt opgevangen in grachten en afgevoerd naar de Keerbeek en zo verder naar het Schijn.

Kromstraat krijgt gescheiden fietspaden

De Kromstraat wordt veiliger ingericht met onder andere afgescheiden fietspaden, vrij van de rijweg. Verder worden de kruispunten, en zeker het kruispunt Kromstraat – Kastanjelaan, veiliger gemaakt.

Door tegelijk de nutsleidingen te vernieuwen, een nieuw rioleringsstelsel aan te leggen en de rijweg veiliger aan te leggen, zal de Kromstraat jarenlang gespaard blijven van ingrijpende werken. De riolerings- en wegenwerken starten in het najaar van 2021, te beginnen in de Kempenlaan (Wommelgem).

Melding sluiten

Vaccinatiecampagne voor de brede bevolking van start

Bekijk alle info over de vaccinatiecampagne voor Wommelgem op deze overzichtspagina 

  • Je ontvangt een uitnodiging van het Agentschap Zorg en Gezondheid per brief. Momenteel krijgen de hoogste leeftijdscategorieën hun uitnodiging.
  • Heb je problemen om online een afspraak te maken? Neem contact op met de vaccinatiehelpdesk via het telefoonnummer op je uitnodiging.
  • Heb je geen vervoer naar het vaccinatiedorp? Alle vervoersopties kan je op deze pagina nalezen >>

Bekijk het overzicht van de geldende coronamaatregelen 

Bekijk alle info over de vaccinatiecampagne