Het Oogappeltje: stand van zaken

Gepubliceerd op donderdag 28 juni 2018 10.02 u.
De eerste fase van de verbouwingswerken aan gemeentelijke basisschool Het Oogappeltje wordt in de zomermaanden afgerond. Tijdens de zomervakantie zullen de klassen ingericht worden zodat de kleuters er vanaf begin september terechtkunnen.

Tweede fase van start in augustus

In augustus 2018 breekt de tweede fase van de werken aan. Om de veiligheid van de kinderen te garanderen, werken we ook in deze fase met een strikte scheiding tussen de werfzone en de school. Op de speelplaats komt hekwerk te staan dat de werfzone zal afbakenen. Vanaf september zal de school enkel toegankelijk zijn via de tijdelijke ingang aan de Adolf Mortelmansstraat. Op die manier blijft het veilig voor iedereen. De verbindingsweg naast de school, het Aloïs Sledsenspad, blijft toegankelijk. Zo kunnen voetgangers en fietsers de Adolf Mortelmansstraat vlot bereiken vanuit de Dasstraat.

In de tweede fase zal het bestaande gebouw aan de zijde van de Dasstraat worden afgebroken. Een nieuw gebouw komt wat dieper op het perceel. In dat gebouw wordt een grote polyvalente ruimte, een keuken, een leraarskamer en lokalen voor secretariaat en directie voorzien. De turnzaal wordt uitgerust met nieuwe kleedkamers. De definitieve toegang van de school komt opnieuw aan de zijde van de Dasstraat, met een 'zoen- en vroemzone' en een verbeterde inkom voor voetgangers en fietsers.

De speelplaats wordt helemaal vernieuwd met veel aandacht voor groen en mogelijkheden tot beweging en spel, maar ook met ruimte om rustig te zitten, te lezen of een spelletje te spelen. De grote groene appel-drinkfontein die het karakter van de school belichaamt, zal opnieuw een centrale plaats krijgen. Op het einde van volgend schooljaar (rond juli 2019) zullen deze werken vermoedelijk afgerond zijn.