Heraanleg fietspad R11 tussen Makro en rotonde Autolei

Gepubliceerd op woensdag 10 juli 2019 9.19 u.
In augustus werkt het Agentschap Wegen en Verkeer aan het fietspad (de zijde van de Makro). Het verkeer richting Wommelgem zal over één rijstrook moeten passeren. Richting Wijnegem blijven alle rijstroken beschikbaar.

Om fietsen in en om Antwerpen veiliger en comfortabeler te maken, pakt het Agentschap Wegen en Verkeer dit jaar nog een aantal fietsknelpunten aan. In augustus 2019 werken ze op de R11 vanaf de August Van de Wielelei (N12) tot aan de rotonde met de Autolei in Wommelgem . Aan de westzijde (zijde van de Makro) leggen ze een nieuw, vrijliggend fietspad aan in asfalt. Het nieuwe fietspad krijgt een breedte van 2 meter en is beter afgescheiden van de rijweg. Zo wordt fietsen langs de R11 veiliger en comfortabeler.

Verkeer richting Wommelgem over één rijstrook

De werken starten op 1 augustus en duren ongeveer één maand. Om de werken efficiënt en veilig te kunnen uitvoeren, nemen ze aan de kant van de werken het fietspad, de parkeerstrook én de rechterrijstrook in beslag. Het verkeer richting Wommelgem zal dus over één rijstrook de werken moeten passeren. In de richting van Wijnegem is er geen impact op de rijweg en blijven alle rijstroken beschikbaar.

Fietsers komende van het noorden (Houtlaan, August Van de Wielelei) steken aan het kruispunt met de N12 over naar de overzijde van de R11 en zetten hun weg verder via het fietspad aan die kant van de weg. Aan de Ternesselei steken ze opnieuw over en volgen een korte omleiding via de parking van Ixina en de carpoolparking terug naar het bestaande fietspad. Voetgangers kunnen steeds langs de werfzone passeren.

Bereikbaarheid van jouw woning

Tijdens de werken zijn de inritten en garages aan de westkant van de Krijgsbaan/Autolei niet toegankelijk. Je kan in augustus dus niet voor jouw woning of handelszaak parkeren. Je kan je auto parkeren in de achterliggende straten of op de parkings van de Makro of Wijnegem Shopping Center. Na de werkuren kan je wel tot voor je woning rijden om bijvoorbeeld boodschappen uit te laden.

De aangelanden van de Makro die langs achter ontsloten zijn, blijven steeds via de parking van de Makro toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil u op de hoogte blijven van deze werf? Surf naar www.wegenenverkeer.be/wijnegem voor de laatste informatie.