Heraanleg fietspad Herentalsebaan Ranst vanaf 22 juni

Gepubliceerd op vrijdag 19 juni 2020 12.44 u.
Midden juni start aannemer Gebroeders Van Den Bogerd uit Hoogstraten met de heraanleg van het fietspad in de Herentalsebaan. In het gedeelte vanaf de Ranstsesteenweg tot aan de grens met Wommelgem zal het bestaande fietspad opgebroken en vervangen worden door een fietspad in asfalt.

Twee fases

De werken zullen uitgevoerd worden in twee fases. Een eerste fase start midden juni en zal duren tot aan het begin van het bouwverlof midden juli. De tweede fase zal starten in september.

In de eerste fase wordt (een deel van) het fietspad aangepakt in het gedeelte tussen de Ranstsesteenweg en de Sint Antoniusstraat. Tijdens de werken wordt een halve rijweg afgesloten.

Zo rijdt autoverkeer

Het verkeer komende van de Ranstsesteenweg richting Wommelgem kan de Herentalsebaan blijven gebruiken. Het verkeer van Wommelgem naar Ranst volgt de omleiding via de Kromstraat richting Ranstsesteenweg.

Zo rijden fietsers

De fietsers volgen de omleiding via de Ranstesteenweg – fietspad naast de voetbal – Profeetstraat – Sint Antoniusstraat en dit voor beide richtingen. 

Bedoeling is dat voor aanvang van de tweede fase opnieuw gecommuniceerd wordt. De omleiding voor de auto’s zal blijven. Maar voor de fietsers zal dit afhangen van hoever de aannemer in de eerste fase is geraakt.

Melding sluiten

Samen tegen het coronavirus

Een overzicht van alle maatregelen in Wommelgem

Onze diensten helpen je (van thuis uit) verder

  • Mail je vraag naar de dienst of bel naar het onthaal via tel. 03-355 50 50
  • Gebruik zoveel mogelijk de formulieren van het digitaal loket
  • Dienst burgerzaken werkt enkel op afspraak (en enkel voor dringende documenten)
  • De bib opende onlangs opnieuw de deuren, mét voorzorgsmaatregelen
  • De werf, BKO en thuiszorgdienst werken verder met de nodige voorzorgsmaatregelen

Heb je hulp nodig of kan je hulp bieden?

Maak gebruik van ons vrijwilligersnetwerk (vb. voor boodschappen, honden uitlaten, sociaal contact). Lees het artikel (klik hier) voor meer info of via tel. 03-355 50 55.

Naar het digitaal loket