Kies voor goedkopere groene stroom en gas

Gepubliceerd op maandag 2 juli 2018 14.19 u.
Wil jij besparen op je energiekosten en daarbij ook je steentje bijdragen aan het milieu? Dat kan! De provincie Antwerpen organiseert voor de 9de keer een groepsaankoop groene stroom en gas. Ook onze gemeente steunt dit initiatief. Inschrijven kan tot 25 september.

De provincie Antwerpen biedt haar inwoners opnieuw de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan een groepsaankoop groene stroom en gas. Je hoeft je alleen maar vrijblijvend in te schrijven via www.samengaanwegroener.be. Inschrijven kan voor elektriciteit en/of gas en is mogelijk voor iedereen met een leveringsadres in Vlaanderen.

De provincie Antwerpen bundelt alle inschrijvingen en biedt die grote groep als één aantrekkelijke klant aan op de energiemarkt. Op een veiling brengen energieleveranciers hun beste bod uit voor een éénjarig energiecontract voor elektriciteit en/of gas. De leverancier die het meest voordelige bod doet, mag alle deelnemers een éénjarig energiecontract aanbieden.

Je hoeft dus zelf geen prijzen te vergelijken. Na de veiling krijg je een persoonlijk voorstel van de leverancier die voor jouw verbruik het meest voordelige aanbod uitbracht. Pas dan beslis je of je op het aanbod wenst in te gaan. Aanvaard je het aanbod? Dan begeleidt de provincie Antwerpen je bij de overstap naar je nieuwe energiecontract.

Succesvolle groepsaankopen de afgelopen acht jaar

De groepsaankoop van 2017 was een groot succes. Meer dan 118.000 huishoudens schreven zich in. Ongeveer 84.000 gezinnen gingen ook effectief in op het aanbod van de winnende leveranciers. Een gezin bespaarde zo gemiddeld 200 euro op jaarbasis!

Ook als je eerder voor een voordelig energiecontract koos (al dan niet via een groepsaankoop), kan je besparen door je in te schrijven. Je huidige contract kan namelijk verlengd worden aan duurdere prijzen.

Begeleiding en inschrijvingen

De provincie zorgt voor de organisatie van de groepsaankoop met een stap-voor-stapbegeleiding, van de vrijblijvende inschrijving tot en met de overstap naar een voordeliger energiecontract. Ook de opzeg van je huidige energiecontract wordt volledig voor jou geregeld.

Vrijblijvend inschrijven kan tot en met 25 september via de website www.samengaanwegroener.be (doorklikken op provincie Antwerpen). Je vindt er ook een antwoord op veelgestelde vragen. Neem een jaarlijkse afrekening voor elektriciteit en/of gas bij de hand en schrijf je online in of bel gratis 0800-21 134.

Heb je geen toegang tot internet, dan helpt de gemeente je graag verder. Gedurende de maand september (tot 25/09) kan je iedere weekdag (behalve woensdag) terecht van 9 tot 12 u. in het gemeentehuis bij de gemeentelijk milieudienst. Op woensdag kan je terecht bij het Wooninfopunt in het OCMW-gebouw (Handboogstraat 36).