Haal een griepprik

Gepubliceerd op donderdag 10 september 2020 11.12 u.
Wist je dat elke winter 1 op de 10 mensen griep krijgt? Omwille van de COVID-19 epidemie is het dit jaar extra belangrijk dat risicogroepen zich maximaal laten vaccineren tegen de griep. Bescherm je tegen de ziekte en haal vanaf half oktober je griepprik.

Waarom haal je best een griepprik?

Ben je 65-plusser, ben je zwanger of heb je gezondheidsproblemen zoals diabetes, een ziekte van longen, hart, lever of nieren? Dan is het risico op complicaties door griep veel hoger. Daarom laat je je best vaccineren vanaf half oktober. Zo heb je de beste kans om geen griep te krijgen in de winter. Krijg je toch griep, dan ben je minder ziek en zijn er minder complicaties. Bovendien vermindert de kans dat een al aanwezige ziekte, zoals diabetes, verergert.

Elk jaar zijn er andere griepvirussen. De Wereldgezondheidsorganisatie stemt het vaccin af op het griepvirus dat waarschijnlijk zal overheersen in het najaar.

Omwille van de COVID-19 epidemie is het dit jaar extra belangrijk dat risicogroepen zich maximaal laten vaccineren tegen de griep. Ook voor gezonde personen vanaf 50 jaar wordt de griepprik dit jaar aanbevolen. Zo vermijden we dat de ziekenhuisbezetting te hoog zou worden wanneer er ook veel coronapatiënten nood hebben aan verzorging.

Hoeveel kost je griepvaccin?

Risicogroepen krijgen het griepvaccin voor bijna de helft terugbetaald. Dit jaar komen ook alle 50-plussers in aanmerking voor gedeeltelijke terugbetaling. Het vaccin kost dan ongeveer 7 euro. Verblijf je in een woonzorgcentrum dan is het zelfs gratis. Wil je weten of je tot een risicogroep behoort? En hoeveel je griepvaccin precies kost? Vraag het je huisarts of huisapotheek.

Meer info?

www.griepvaccinatie.be

Melding sluiten

Samen tegen het coronavirus

Een overzicht van alle maatregelen in Wommelgem

Onze diensten helpen je (van thuis uit) verder

  • Mail je vraag naar de dienst of bel naar het onthaal via tel. 03-355 50 50
  • Gebruik zoveel mogelijk de formulieren van het digitaal loket
  • Dienst burgerzaken werkt enkel op afspraak (en enkel voor dringende documenten)
  • De bib opende opnieuw de deuren, mét voorzorgsmaatregelen
  • De werf, BKO en thuiszorgdienst werken verder met de nodige voorzorgsmaatregelen

Heb je hulp nodig of kan je hulp bieden?

Maak gebruik van ons vrijwilligersnetwerk (vb. voor boodschappen, honden uitlaten, sociaal contact). Lees het artikel (klik hier) voor meer info of via tel. 03-355 50 55.

Naar het digitaal loket