Gratis duurzaam bouwadvies bij Kamp C

Gepubliceerd op woensdag 6 maart 2019 12.17 u.
Ga je bouwen of verbouwen? Ben je benieuwd of het plan dat je momenteel in handen hebt nog duurzamer en energievriendelijker kan? Dan staan de architecten van Kamp C klaar met gratis duurzaam bouwadvies. Je kan een afspraak vastleggen via de dienst omgeving

Je krijgt één uur duurzaamheidsadvies op maat over je nieuwbouw of verbouwing. De architecten screenen je bouwplannen op duurzaamheid en kunnen je nuttige tips meegeven. Ze geven je dus géén stedenbouwkundig advies. Deze dienstverlening is zeker nuttig voor de particuliere (ver)bouwer omdat Kamp C als overheidsinstantie vanuit een neutrale positie adviseert.

Een volledig uitgewerkt plan is niet noodzakelijk

De architecten vragen wel dat je een beperkte voorbereiding of een bespreekbaar document met eventueel een aantal foto’s meeneemt. Daarmee kunnen ze aan de slag. Hou er wel rekening mee dat wanneer de stedenbouwkundige aanvraag is ingediend, veel aspecten al definitief zijn. Je kan aan deze plannen binnen de aanvraagprocedure immers geen wijzigingen meer doorvoeren. De fase vóór de stedenbouwkundige aanvraag is daarom ideaal voor deze screening.

Maak een afspraak

Het planadvies is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Een afspraak maken is dus noodzakelijk. Daarvoor kan je terecht bij de huisvestingsambtenaar van de dienst omgeving. De uren waarop een afspraak mogelijk is zijn 13 u., 14 u., 15 u. en 16 u. Elke tweede woensdag van de maand kan je in een andere gemeente voor (ver)bouwadvies van Kamp C terecht. Wommelgem is aan de beurt op 8 mei en 11 december 2019. Hieronder kan je de volledige kalender bekijken. Bij interesse kan je een plekje reserveren via de betrokken gemeente.

Gemeenten Wanneer? Locatie?
Malle

13 februari

11 september

Dienst ruimtelijke ordening

Nijverheidsstraat 7, Malle
Schilde

13 maart

9 oktober

Gemeentehuis

Brasschaatsebaan 30, Schilde
Wijnegem

10 april

13 november

Gemeentehuis

Turnhoutsebaan 422, Wijnegem 
Wommelgem

8 mei

11 december

Gemeentehuis

Kaakstraat 2, Wommelgem
Zandhoven 12 juni

Gemeentehuis

Liersebaan 12, Zandhoven
Ranst 10 juli

Gemeentehuis

Gustaaf Peetersstraat 7, Ranst
Zoersel 14 augustus

Gemeentehuis

Handelslei 176, Zoersel