Gemeentelijke toelage bij een renovatie-audit

Je woning energiezuinig maken lijkt een hele opdracht. Met de renovatie-audit willen wij je daarbij helpen. Tijdens deze audit neemt een expert je woning onder de loep. Hij of zij bekijkt alle aspecten van je woning. Denk daarbij aan het dak, de gevels en vloer, de beglazing, de verwarming, de verlichting, het waterverbruik, … Ook de mogelijkheden voor het plaatsen van een zonneboiler of zonnepanelen worden in kaart gebracht.

Het resultaat van deze doorlichting is een overzichtelijk verslag waarin allerlei maatregelen worden beschreven, op maat van jouw woning. Daarnaast krijg je ook advies over eventuele premies en financiering. Je kiest zelf welke maatregelen je kan (en wil) uitvoeren en welke bijhorende besparingen je daarmee zou kunnen realiseren. Sommige maatregelen vragen een grotere investering dan andere. Maar alle maatregelen geven een meerwaarde aan je woning en je comfort.

Tijd winnen door samenwerking

Voor het uitvoeren van de renovatie-audits in het samenwerkingsgebied van IGEAN hebben E-Manager en de energiecoöperatieve ZuidtrAnt de handen in elkaar geslagen. Zij zullen de audits uitvoeren tegen een vooraf vastgestelde kostprijs en volgens een uniform stramien. Zo moet je zelf niet meer op zoek naar een partner en kan je snel van start gaan. 

Procedure

De gemeente Wommelgem geeft een premie van 250 euro per bestaande woning voor een renovatie-audit. Je kan het ingevulde en ingescande document aan de dienst omgeving bezorgen of je kan het formulier online invullen in het digitaal loket. Beide formulieren vind je onderaan deze pagina. Aarzel niet om ons te contacteren als je moeilijkheden met het invullen ervaart.

Meer info

Vraag eerst een renovatie-audit aan via de de website van IGEAN. Daarna kan je van de tegemoetkoming gebruikmaken.