Schrijf je in voor het Jeugdatelier

Wat

In het jeugdatelier kunnen kinderen hun creatieve kriebels ontplooien, in een ongedwongen en stimulerende sfeer. Dat gebeurt via verschillende expressiemogelijkheden, met allerlei materialen en technieken. Daarbij komt het beeldende aspect, het knutselen en frutselen, het meest aan bod.

Het jeugdatelier helpt kinderen in hun ontdekkingstocht naar de eigen creatieve mogelijkheden. Daarbij vertrekken ze van de interessewereld van het kind om zo de grote wereld van kunst en cultuur te ontdekken. Dat gebeurt elk jaar aan de hand van een thema en via allerlei uitstappen (theater, musea …) of gastbezoeken (auteur, kunstenaar …). 

Het jeugdatelier is een initiatief van de Lokaal Bestuur Wommelgem, die de grootste kosten op zich neemt. Elk jaar werken zij samen met de gemeentelijke bibliotheek tijdens de Jeugdboekenweek. Er wordt steevast gewerkt aan een grote tentoonstelling in de bibliotheek. 

Op woensdag is er ook de mogelijkheid om je kind voor of na de activiteit te laten opvangen in ’t Evertje, de gemeentelijke kinderopvang. Allebei gehuisvest in het Vrijetijdscentrum Brieleke, Brieleke 16.

Promofilm

Wil je ontdekken of het jeugdatelier iets is voor jou? Bekijk dan zeker onze promofilm. Ben je daarna overtuigd? Schrijf je dan snel in. We zien je graag in september.

Digitale tentoonstelling

Anita heet je graag welkom voor een jaar vol leuke thema-opdrachten en kunstige ontdekkingen. Maar eerst laat ze je meegenieten van de werkjes van vorig schooljaar - die niet tentoongesteld konden worden door de coronacrisis. We legden ze voor je op beeld in deze montage. Zo ontdek je ook meteen of het Jeugdatelier iets voor jou is!

In dit filmpje zie je de kinderen van het Jeugdatelier aan het werk rond 'Koning van Katoren' van Jan Terlouw.

Voor wie en wat kost het?

  • Kinderen van het 1ste en 2de leerjaar knutselen om de 14 dagen op woensdagnamiddag van 14.00 tot 16.30 u. Per trimester betaal je 40 euro (niet-inwoners betalen 50 euro). Als sociaal tarief wordt een korting van 50 procent toegekend.
  • Kinderen van het 3de ,4de, 5de en 6de leerjaar laten hun creatieve kriebels los op zaterdagvoormiddag van 9.30 tot 12.00 u. Per trimester betaal je 80 euro (niet-inwoners betalen 90 euro). Als sociaal tarief wordt een korting van 50 procent toegekend.

In de groep 'Den Artiest' vinden ook tieners hun gading. Tieners vanaf het 1ste tot het 6de middelbaar kunnen zich één keer per maand creatief komen uitleven op vrijdagavond van 18.30 tot 21.00 u. Per trimester betaal je 20 euro (niet-inwoners betalen 30 euro). Als sociaal tarief wordt een korting van 50 procent toegekend.

Inschrijven?

Inschrijven kan via e2e. Je moet eerst een account aanmaken. Dat kan via de link bovenaan, bij 'Tickets en inschrijven'.