Gemeentelijk jeugdatelier

In het jeugdatelier kunnen kinderen hun creatieve kriebels ontplooien, in een ongedwongen en stimulerende sfeer. Dat gebeurt via verschillende expressiemogelijkheden, met allerlei materialen en technieken. Daarbij komt het beeldende aspect, het knutselen en frutselen, het meest aan bod.

Het jeugdatelier helpt kinderen in hun ontdekkingstocht naar de eigen creatieve mogelijkheden. Daarbij vertrekken ze van de interessewereld van het kind om zo de grote wereld van kunst en cultuur te ontdekken. Dat gebeurt elk jaar aan de hand van een thema en via allerlei uitstappen (theater, musea …) of gastbezoeken (auteur, kunstenaar …). 

Het jeugdatelier is een initiatief van de Lokaal Bestuur Wommelgem, die de grootste kosten op zich neemt. Elk jaar werken zij samen met de gemeentelijke bibliotheek tijdens de Jeugdboekenweek. Er wordt steevast gewerkt aan een grote tentoonstelling in de bibliotheek. 

Op woensdag is er ook de mogelijkheid om je kind voor of na de activiteit te laten opvangen in ’t Evertje, de gemeentelijke kinderopvang, gehuisvest in hetzelfde gebouw (Lt. K. Caluwaertsstraat 41).

Digitale tentoonstelling

Anita heet je graag welkom voor een jaar vol leuke thema-opdrachten en kunstige ontdekkingen. Maar eerst laat ze je meegenieten van de werkjes van vorig schooljaar - die niet tentoongesteld konden worden door de coronacrisis. We legden ze voor je op beeld in deze montage. Zo ontdek je ook meteen of het Jeugdatelier iets voor jou is!

Voor wie en wat kost het?

  • Kinderen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar knutselen om de 14 dagen op woensdagnamiddag van 14.00 tot 16.30 u. Per trimester betaal je 40 euro (niet-inwoners betalen 50 euro).
  • Kinderen van het 4de, 5de en 6de leerjaar laten hun creatieve kriebels los op zaterdagvoormiddag van 9.30 tot 12.00 u. Per trimester betaal je 80 euro (niet-inwoners betalen 90 euro).

In de groep 'Den Artiest' vinden ook tieners hun gading. Tieners vanaf het 1ste tot het 6de middelbaar kunnen zich één keer per maand creatief komen uitleven op vrijdagavond van 18.30 tot 21.00 u. Per trimester betaal je 20 euro (niet-inwoners betalen 30 euro).

Inschrijven?

Ben je al geregistreerd? Schrijf dan in via i-School met je account. Nog niet geregistreerd? Dan moet je eerst een account aanmaken. Dat kan via de link bovenaan, bij ‘Online inschrijven’.

Melding sluiten

Samen tegen het coronavirus

Een overzicht van alle maatregelen in Wommelgem

Onze diensten helpen je (van thuis uit) verder

  • Mail je vraag naar de dienst of bel naar het onthaal via tel. 03-355 50 50
  • Gebruik zoveel mogelijk de formulieren van het digitaal loket
  • Dienst burgerzaken werkt enkel op afspraak (en enkel voor dringende documenten)
  • De bib opende opnieuw de deuren, mét voorzorgsmaatregelen
  • De werf, BKO en thuiszorgdienst werken verder met de nodige voorzorgsmaatregelen

Heb je hulp nodig of kan je hulp bieden?

Maak gebruik van ons vrijwilligersnetwerk (vb. voor boodschappen, honden uitlaten, sociaal contact). Lees het artikel (klik hier) voor meer info of via tel. 03-355 50 55.

Naar het digitaal loket