Gemeentelijk jeugdatelier

In het jeugdatelier kunnen kinderen hun creatieve kriebels ontplooien, in een ongedwongen en stimulerende sfeer. Dat gebeurt via verschillende expressiemogelijkheden, met allerlei materialen en technieken. Daarbij komt het beeldende aspect, het knutselen en frutselen, het meest aan bod.

Het jeugdatelier helpt kinderen in hun ontdekkingstocht naar de eigen creatieve mogelijkheden. Daarbij vertrekken ze van de interessewereld van het kind om zo de grote wereld van kunst en cultuur te ontdekken. Dat gebeurt elk jaar aan de hand van een thema en via allerlei uitstappen (theater, musea …) of gastbezoeken (auteur, kunstenaar …). 

Het jeugdatelier is een initiatief van de Lokaal Bestuur Wommelgem, die de grootste kosten op zich neemt. Elk jaar werken zij samen met de gemeentelijke bibliotheek tijdens de Jeugdboekenweek. Er wordt steevast gewerkt aan een grote tentoonstelling in de bibliotheek. 

Op woensdag is er ook de mogelijkheid om je kind voor of na de activiteit te laten opvangen in ’t Evertje, de gemeentelijke kinderopvang, gehuisvest in hetzelfde gebouw (Lt. K. Caluwaertsstraat 41).

Voor wie en wat kost het?

Kinderen van de lagere school die in Wommelgem wonen of naar school gaan, komen in aanmerking.

  • Kinderen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar knutselen om de 14 dagen op woensdagnamiddag van 14.00 tot 16.30 u. Per trimester betaal je 40 euro (niet inwoners betalen 50 euro).
  • Kinderen van het 4de, 5de en 6de leerjaar laten hun creatieve kriebels los op zaterdagvoormiddag van 9.30 tot 12.00 u. Per trimester betaal je 80 euro (niet inwoners betalen 90 euro).

In de groep 'Den Artiest' vinden ook tieners hun gading. Tieners vanaf het 1ste tot het 6de middelbaar kunnen zich één keer per maand creatief komen uitleven op vrijdagavond van 18.30 tot 21.00 u. Per trimester betaal je 30 euro.

Inschrijven?

Ben je al geregistreerd? Schrijf dan in via i-School met je account. Nog niet geregistreerd? Dan moet je eerst een account aanmaken. Dat kan via de link bovenaan, bij ‘Online inschrijven’.