Fortengordel

Wat

Elk jaar tonen meer dan 25 forten uit de binnen- en buitengordel rond Antwerpen je exclusief wat zich rondom hun stevige muren afspeelt. De forten in onze provincie hebben heel wat te bieden. Het zijn oases van rust, die een unieke combinatie vormen van natuur en historisch erfgoed.

Uitgebreid programma

Tijdens de Fortengordel kan je het zelf ontdekken en genieten van talrijke bijzondere programma’s. De forthouders organiseren gastvrije onthaalacties, historische expo’s, sfeervolle natuurwandelingen… kortom een gevarieerd activiteitenpakket voor jong en oud. Voor de fietsers voorzien we bijkomende suggestieroutes langs nieuwe deelnemende locaties.

Ook Fort 2 laat zich niet onbetuigd en zet telkens een puik programma op poten. Op het terreplein in het buitenfort vindt er ook steevast een Fietsevent plaats.

Meer info

Wil je graag ontdekken welke activiteiten je dit jaar kan beleven? Neem dan een kijkje op http://www.fortengordels.be/forten/list.

Melding sluiten

Samen tegen het coronavirus

Een overzicht van alle maatregelen in Wommelgem

Onze diensten helpen je (van thuis uit) verder

  • Mail je vraag naar de dienst of bel naar het onthaal via tel. 03-355 50 50
  • Gebruik zoveel mogelijk de formulieren van het digitaal loket
  • Dienst burgerzaken werkt enkel op afspraak (en enkel voor dringende documenten)
  • De bib opende opnieuw de deuren, mét voorzorgsmaatregelen
  • De werf, BKO en thuiszorgdienst werken verder met de nodige voorzorgsmaatregelen

Heb je hulp nodig of kan je hulp bieden?

Maak gebruik van ons vrijwilligersnetwerk (vb. voor boodschappen, honden uitlaten, sociaal contact). Lees het artikel (klik hier) voor meer info of via tel. 03-355 50 55.

Naar het digitaal loket