Fietsevent

Wat

In het kader van de gemeentelijke fietscampagne organiseerde het gemeentebestuur in 2016 voor het eerst het fietsevent op de parking van het Brieleke. Om deze campagne herkenbaar te maken lanceerden we voorafgaand een oproep aan alle gemeentelijke scholen, het jeugdatelier, de BKO en de inwoners (via het gemeentelijk informatieblad) voor het bedenken van een logo en een slogan.

Voor wie?

Voor zowel jong en oud is er iets te beleven. Ijsje smullen, verkoop fietszoektocht (ganse jaar mogelijk), promoten bloesem- en buurgemeente route. Drank en broodjes ...

De Buitenschoolse Kinder Opvang Het Evertje (BKO), zal met een Kamishibai-bakfiets vertellingen organiseren voor de allerkleinste, workshop met in het kader van "Vrede" klaprozen maken en rijgen om te bevestigen aan je fietsstuur, vredeswensen schrijven door groot en klein om te bevestigen aan fietswielen, die worden gehangen onder het Duits afdak.

Voor de kinderen komen volgende activiteiten aan bod: gekke fietsen, fiets je schilderij, lopifit, orgelfiets, zeepbellenact, verkeersparcours, springkastelen, .....

Een lokale fietsenhandelaar "Maak mijn fiets" zal aanwezig zijn. Bakfietsen zullen getoond worden. 

Hieronder enkele sfeerfoto's.

Melding sluiten

Samen tegen het coronavirus

Een overzicht van alle maatregelen in Wommelgem

Onze diensten helpen je (van thuis uit) verder

  • Mail je vraag naar de dienst of bel naar het onthaal via tel. 03-355 50 50
  • Gebruik zoveel mogelijk de formulieren van het digitaal loket
  • Dienst burgerzaken werkt enkel op afspraak (en enkel voor dringende documenten)
  • De bib opende opnieuw de deuren, mét voorzorgsmaatregelen
  • De werf, BKO en thuiszorgdienst werken verder met de nodige voorzorgsmaatregelen

Heb je hulp nodig of kan je hulp bieden?

Maak gebruik van ons vrijwilligersnetwerk (vb. voor boodschappen, honden uitlaten, sociaal contact). Lees het artikel (klik hier) voor meer info of via tel. 03-355 50 55.

Naar het digitaal loket