Fiets markeren

Wat

Inwoners van de gemeente Wommelgem kunnen hun fiets gratis laten markeren door hun rijksregisternummer erop aan te brengen. Aangezien dat nummer voor iedereen uniek is, kunnen verloren of gestolen fietsen zo gemakkelijk worden teruggevonden.

Voor het graveren van jouw rijksregisternummer op je fiets kan je terecht in het gemeentemagazijn, Rollebeekstraat 9b in Wommelgem na telefonische afspraak (tel. 03 355 50 50). Voor deze afspraak kan je bellen tussen 8u en 15 u. 

Het registratieformulier, dat je meeneemt naar de afspraak, is af te halen in het gemeentehuis (bij de dienst bevolking), in het gemeentemagazijn, of thuis zelf af te printen (klik onderaan om het document te downloaden). Je kan het ook rechtstreeks overmaken via het voorziene formulier in het digitaal loket. Vergeet niet om je identiteitskaart mee te brengen, ter verificatie van je rijksregisternummer.

Registreer je fiets bij de Bikebank

Een andere mogelijkheid is Bikebank. Maak jouw fiets uniek en traceerbaar met het Bikebank-label. Tot voor kort kon je nagaan of je fiets teruggevonden was op de website www.gevondenfietsen.be. Sinds 1 augustus zijn de functies van die website mee ondergebracht in de Bikebank. Alles op één site: handig! Op www.bikebank.be kan je je fiets registreren met foto, framenummer en opvallende kenmerken. Je kan er ook een label met QR-code aankopen. Een label kost 20,00 euro per fiets, een tweede label 15,00 euro. De labels met bevestigingssetje worden per post opgestuurd. Het duurzaam aangebracht label kan niet verwijderd worden zonder schade aan de fiets. Labelen is nog beter dan graveren omdat het label digitaal gescand kan worden.