Fiets markeren

Wat

Inwoners van de gemeente Wommelgem kunnen hun fiets gratis laten markeren door hun rijksregisternummer erin te laten graveren. Aangezien dat nummer voor iedereen uniek is, kunnen verloren of gestolen fietsen zo gemakkelijk worden teruggevonden.

Voor het graveren van jouw rijksregisternummer op je fiets kan je terecht in het gemeentemagazijn, Rollebeekstraat 9b in Wommelgem na telefonische afspraak (tel. 0475-62 64 55). Voor deze afspraak kan je bellen tussen 7 en 15 u. (van mei tot september) of tussen 8 en 16 u. (de rest van het jaar).

Het registratieformulier, dat je meeneemt naar de afspraak, is af te halen in het gemeentehuis (bij de dienst bevolking), in het gemeentemagazijn, of thuis zelf af te printen (klik onderaan om het document te downloaden). Je kan het ook rechtstreeks overmaken via het voorziene formulier in het digitaal loket. Vergeet niet om je identiteitskaart mee te brengen, ter verificatie van je rijksregisternummer.

Registreer je fiets bij de Bikebank

Een andere mogelijkheid is Bikebank. Maak jouw fiets uniek en traceerbaar met het Bikebank-label. Tot voor kort kon je nagaan of je fiets teruggevonden was op de website www.gevondenfietsen.be. Sinds 1 augustus zijn de functies van die website mee ondergebracht in de Bikebank. Alles op één site: handig! Op www.bikebank.be kan je je fiets registreren met foto, framenummer en opvallende kenmerken. Je kan er ook een label met QR-code aankopen. Een label kost 20,00 euro per fiets, een tweede label 15,00 euro. De labels met bevestigingssetje worden per post opgestuurd. Het duurzaam aangebracht label kan niet verwijderd worden zonder schade aan de fiets. Labelen is nog beter dan graveren omdat het label digitaal gescand kan worden.

Melding sluiten

Vaccinatiecampagne voor de brede bevolking van start

Bekijk alle info over de vaccinatiecampagne voor Wommelgem op deze overzichtspagina 

  • Je ontvangt een uitnodiging van het Agentschap Zorg en Gezondheid per brief. Momenteel krijgen de hoogste leeftijdscategorieën hun uitnodiging.
  • Heb je problemen om online een afspraak te maken? Neem contact op met de vaccinatiehelpdesk via het telefoonnummer op je uitnodiging.
  • Heb je geen vervoer naar het vaccinatiedorp? Alle vervoersopties kan je op deze pagina nalezen >>

Bekijk het overzicht van de geldende coronamaatregelen 

Bekijk alle info over de vaccinatiecampagne