Doe mee met de Veiligheidsmonitor: voor een veiligere gemeente

Gepubliceerd op maandag 4 oktober 2021 18.55 u.
Politiezone Minos staat niet stil en vindt het belangrijk om de dienstverlening telkens te blijven verbeteren. De Federale Overheidsdienst (FOD) Binnenlandse Zaken heeft in samenwerking met de lokale besturen en de politie de enquête ‘De Veiligheidsmonitor’ opgesteld.

Deze bevraging zal naar 400.000 willekeurige personen verstuurd worden en peilt naar verschillende veiligheidsthema’s zoals buurtproblemen, mogelijk slachtofferschap, de kwaliteit van het politieoptreden en het onveiligheidsgevoel van de burger.

Ben jij één van de 400.000 personen? Je kan de vragenlijst tussen september en november toegestuurd krijgen. Neem dan even de tijd om deze vragenlijst nauwkeurig in te vullen. Het gaat niet enkel over je eigen veiligheid, maar over die van jouw hele gemeente. Daarnaast gebeurt de verwerking volledig anoniem. De politiezone en jouw mede-inwoners bedanken je al op voorhand!

Waarom is het invullen van deze vragenlijst zo belangrijk? Met deze informatie kan de politie een veiligheidsbeleid op maat uitwerken voor onze gemeente. Jouw medewerking is van groot belang. Hoe meer informatie ze krijgen, hoe relevanter de informatie gaat zijn.